onsdag 19 november 2008

Massa fika

Det blev en trevlig kväll här hemma i ödemarken. Mamsen var precis färdig ute i trädgården när jag kom, fick bara hjälpa henne att lyfta ett par jordsäckar. Sen skulle det göras i ordning tårta till kvällens fikastund med (mammas) svärmor och grannarna. Mamma hade förberett allting, men när vi väl skulle montera tårtan så visade det sig att en av bottnarna inte var färdig, så vi fick helt enkelt börja om. Men det gick ju det med. När tårtbaket var klart och Magnus hade kommit hem från jobbet fixade han en av mina (och mammas?) favoriträtter – färska pastakuddar i vanilj- och salviasås. Mums! Lite vitt vin till det och lyxen var ett faktum. Dock hann vi inte sitta och lyxa så länge, för precis när sista tuggan var svald knackade det på dörren och gästerna började anlända – dags för fika med andra ord!

Tårta, kärleksmums och nybakade (nåja, nästan) kanelbullar dukades fram och alla tog för sig som att jorden skulle gå under imorgon. När första fikaronden var avklarad drog sig grannarna tillbaka till sig, men då kom Martina istället och det var dags för fikarond två. Det börjar kännas i magen nu, alla dessa kalorier...

Mamma blev glad för presenterna hon fick, bland annat tre ljuslyktor (av oss) och en fotvårdsbehandling (av Magnus). Så glad blev hon att hon innan dagen var slut började beställa födelsedagspresenter till Katarzyna, kanske för att dela glädjen? ;-)

Inga kommentarer: