torsdag 25 december 2008

Det är över nu

Så var den efterlängtade julaftonen över. Och vilken fullträff det blev!

I år hade vi gemensamt inom min familj bestämt att vi skulle boka bord på Stallmästaregården och käka julbord där istället för att stressa och stå och slava i köket en vecka innan julafton. Hos oss är det nämligen ofta så det sett ut, vilket också har lett till en hel del irritation emellanåt, och att vissa inte alls har fått njuta av att det faktiskt varit julafton.

Så som sagt, i år firade vi med dunder och brak på Stallmästaregården istället. Jättemysigt var det – miljön, maten, sällskapet... Alla verkade trivas som fiskarna i vattnet, till och med Ia. I alla fall för det mesta. Alla blev mätta och belåtna och alla hittade nog i alla fall en favorit på deras julbord. Något som också gjorde det här så himla mysigt var att vi var där redan kl. 12.00, vilket visade sig vara perfekt faktiskt.




För efter Stallmästaregården åkte vi hem till morbror och moster, drack vin/glögg/öl, kikade på Kalle Anka, väntade på tomten och öppnade paket. Och när vi väl hade gjort det – ja då orkade vi faktiskt käka den traditionella ostbrickan som vi försöker med varje år, men sällan brukar klara av att äta förrän dagen efter, eftersom man ätit julmaten så sent. Nu kunde vi verkligen njuta av allt gott småplock som Kasia dukade fram, utan att för den sakens skull känna oss som fotbollar efteråt. Perfekt!




Kvällen avslutades med spel långt in på natten. En ganska tät omgång faktiskt, men jag och morbror – som bildade ett lag – kom till slut sist. Men sånt kan man faktiskt leva med när man haft en så mysig dag tillsammans med hela familjen.


Familjens lilla sessa

Nu ska jag sova på min nya nackkudde!

P.S. Det snöade faktiskt dagen till ära!

1 kommentar:

Anonym sa...

Jag samtycker helt, det var en riktigt trevlig dag och afton. Det var väl möjligen samtalet kring tandläkare och tandvärk som man faktiskt hade kunnat vara utan ;)

Puss/M