fredag 12 december 2008

Myspys på Kallfors

Just hemkommen från en supermysig kväll med Lindberg&Melander. Vi hade sedan länge bestämt oss för att käka julbord ute på Kallfors tillsammans, och ikväll var alltså dagen kommen.

Julbord på Kallfors, hur mysigt låter inte det? För mig och Lasse är det ju ett av de mysigaste ställena i hela världen, stället där vi och alla våra nära och kära firade vår kärlek en hel kväll och nästan en hel natt. Tillbaka till brottsplatsen med andra ord ;-)

När vi kom dit möttes vi i dörren av Roy, han som är delägare av restaurangen. Det var för övrigt han som skötte allt till vårt bröllop inledningsvis och den som vi hade mest kontakt med där. Han kom självklart ihåg oss och hälsade oss hjärtligt välkomna, frågade hur vi hade haft det och bjöd på glögg, pepparkakor och lite annat småplock medan vi väntade på att bli visade till vårt bord. Det var fullsatt kan man säga – smockat är ett annat ord som dyker upp i huvudet.
När vi så hade fått vårt bord kom en ung tjej och berättade lite om hur upplägget såg ut samt tog emot våra dryckesbeställningar. Sen var det full fart mot julbordet!

Femtielva olika laxrätter, tusen olika sillinläggningar, ägghalvor, skaldjurspaté, ål, makrill och säkert en massa jag glömt stod först på tur. Nästa bord var fullt av julskinka, korvar, syltor, rostbiff och liknande och på det tredje bordet fanns varmrätterna – dvs det jag inte äter.

Det sista bordet var ju såklart det bästa bordet – efterrätterna! Där fanns ostar, praliner, pajer, kladdkaka och en rent himmelsk chokladmousse – så god att jag var tvungen att ta två gånger ;-) Kladdkakan, med grädde och rårörda hallon, gick inte av för hackor den heller ska jag säga. Mums mums.

Vi åt och åt och åt, pratade massa skit (vi har ju mundiarré allihop när vi träffas) och helt enkelt bara myste med den sprakande brasan i bakgrunden. Livemusik blev det också, väldigt trevligt :-) Fyra timmar senare var det nästan bara vi kvar, och vi började motvilligt dra oss därifrån, och nu är vi som sagt hemma igen.

Kan verkligen rekommendera Kallfors för julbord – god mat, stämning och livemusik gör kvällen underbart trevlig, och den utomordentliga servicen gör helt klart att man kommer tillbaka. Roy följde varenda gäst till dörren och tackade av dem, det ger bra intryck det!

Nu ska jag kika på Idol!

Inga kommentarer: