söndag 28 december 2008

Nyårsmeny: Efterrätt

Inte svårt alls. Självklart blir det kexchokladpaj med vaniljglass!

3 st kexchoklad
6 msk smält margarin
150 g blockchoklad
4 msk vispgrädde
3 äggulor
1 tsk vaniljsocker


1. Krossa kexchokladen i matberedare
2. Blanda ner det smälta margarinet och rör om
3. Häll smeten i en smord pajform
4. Grädda i 175° i 6 min
5. Låt svalna
6. Smält blockchokladen och blanda ned grädden (ej vispad)
8. Rör ner vaniljsockret och äggulorna
9. Låt svalna en stund
10. Bred över pajskalet
11. Låt stå kallt i kylen i 4 timmar
12. Servera med grädde eller vaniljglass

Jag gör dock alltid dubbel sats av bottnen, den blir stabilare och lättare att hantera då. Alltså, 6 kexchoklad och 12 msk smör - it does the trick!

Har du aldrig provat kexchokladpaj så råder jag dig att göra det - snarast!

1 kommentar:

Anonym sa...

Meh, sluta frästas :)