tisdag 12 maj 2009

Hop-on and Hop-off

Nu börjar det dra ihop sig. Om 48 timmar befinner vi oss i The Big Apple. Lite pirrigt är det allt, men fortfarande känns det rätt avlägset och overkligt. Det sjunker nog inte in förrän vi faktiskt kliver av planet på JFK. Eller kanske kanske när vi byter plan i Frankfurt, då borde man ju börja fatta läget i alla fall.

Idag har jag fixat klart allt som behövdes fixas. Jag har växlat pengar, köpt handspritsservetter och nu har vi just bokat ett trevligt "litet" turistpaket som inkluderar fyra bussturer, en dagkryssning samt inträde till ett av två utvalda museum. 49 dollar per person får vi betala, och det känns det faktiskt verkligen värt.

En sådan här buss ska vi hoppa på och av på vår väg runt stan.

Det vi inte lyckats ta ställning till än är hur vi ska göra med Top of the Rock och Empire State Building. Det känns lockande att göra ett besök i den ena byggnaden på dagen och ett besök i den andra byggnaden på kvällen/natten, men det blir ju faktiskt en del pengar. 80 dollar för oss två närmare bestämt, om vi ska upp i båda. Många varnar dessutom för köerna i Empire State Building, vilket såklart inte lockar så där jättemycket direkt. Fast samtidigt, kan man åka till New York och komma hem utan att ha varit upp där? Vi kanske helt enkelt får vänta tills vi kommer till New York, så får vi känna efter vad vi vill, hinner och har råd med.

Jag längtar i alla fall, den saken är säker.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Jag vill ha ett sms från toppen av Empire state :) Eller ännu hellre ett mms men det funkar väl inte.
Puss puss

Linda sa...

Hoppas ni får en underbar resa vännen!

Ta hand om er!

KRAM!

Anonym sa...

Ha en trevlig resa. Njut av allt! Kram Ann