torsdag 6 augusti 2009

Onödigt läkarbesök

Om ett par timmar ska jag på läkarbesök, vilket känns otroligt konstigt och onödigt. Vad jag behöver är att träffa en psykolog, men se det får man tydligen inte göra innan man träffat en läkare som sedan remitterar en till en psykolog/samtalsterapeut. Snacka omväg! Så om läkaren inte tycker att jag är tillräckligt knäpp, då får jag inte träffa en psykolog? Eller vad då? Så en person, som valt en annan inriktning än psyket, ska få avgöra sånt?

Vad är förresten skillnaden på en psykolog och en samtalsterapeut?

Wish me luck.

4 kommentarer:

Therese sa...

Ja alltså läkarvården, vad säger man. Hoppas det gick ok i alla fall. Kram

Kasia sa...

Hörde talas om ditt läkarbesök idag. Ring till VC och begär en ny tid hos en läkare som inte ägnar sig åt naturmedicin på offentlig tid. Säg att du vill behandlas seriöst och inte som om du vore mindre vetande. Nämn gärna om det är där du varit tidigare att du inte visste att man inom svensk hälso- och sjukvårdslagstiftning tillät en massa mumbojumbo. Säg att du vill bedömas utav någon som arbetar utifrån vetenskap och beprövad erfarenhet. Det är de orden som står i svensk lag nämligen.....

Kramis (ge inte upp)

Johanna sa...

Ett mycket dumt upplägg att man först ska behöva träffa en läkare! Läkare har inte samma kompetens som en psykolog eller psykoterapeut har, de saknar ofta den försåelsen och värmen för psykiska aspekter som gör att man känner sig förstådd på det planet. En psykiater har kunskapen i alla fall, men frågan är om du ens får träffa en sådan?

Hoppas att det gick bra i alla fall och att du får det du behöver.

Kram från "Joji" på BT som nu börjat hänga på Familjeliv. ;-)

Anonym sa...

nä det lät ju dumt!! hoppas du fick tid för att träffa rätt person tillslut!!

Kram Becky