onsdag 5 augusti 2009

Camping med mamsen

Jag och mamma drog iväg på äventyr i fredags, utan att faktiskt vara helt säkra på vart vi skulle. Lite Thelma & Louise. Söderut åkte vi i alla fall, och hade Trosa som riktmärke. Men egentligen hade vi nog kunnat hamna lite var som helst. Första stoppet blev Arninge för att köpa en billadadare, nästa stopp blev Södertälje - vilket ju kan tyckas underligt eftersom jag ju bor här - för att handla vin (det måste man ha när man är på campingsemester) och få tag i lite turistbroschyrer.

Trosa Havsbad och Camping

Sen började semestrandet. Vi åkte till Saltå Kvarn och köpte lite bröd. Lite förvånade blev vi nog båda två, för vi hade förväntat oss att det skulle vara lite större. Nästa sevärdhet skulle ha varit Ytterjärna Kulturcentrum, men vi hann knappt ur bilen innan syndafloden var över oss. Så vi sprang tillbaka till bilen och fortsatte köra helt enkelt.

Kanalen i Trosa.

Stannade till vid Tullgarns slott och sen var vi vips i Trosa. Så Trosa blev det. Vi handlade förnödenheter, strosade oss till lite mat och åkte sen ut till campingen. Så var det det där med att sätta upp tält... På stenar. Det är ju enkelt?

Här bodde vi alltså inte.

Vi slet som djur innan vi vågade tro att det skulle stå upp hela natten, och då var vi definitivt värda lite ost, kex och vin. Så vi kröp in i tältet, plockade fram allt gott och sen satt vi där. Myspys. Efter en egentligen inte alltför bekväm natt vaknade vi båda två strax efter 9 - sovmorgon! - och var helt överens om att det är något magiskt med att sova i tält. Trots att man i princip sover på stenar, stockar och rötter och varenda centimeter i kroppen värker, så sover man fantastiskt bra.

En glad mamma efter en god fika/lunch.

En rätt seg morgon senare (vi höll på med frukosten i typ en timme lite drygt) så kom tog vi oss in till Trosa igen för lite spatserande, shopping och fika. Trosa är verkligen mysigt. Ja förresten, innan vi åkte in till Trosa bytte vi tältplats också, vilket inte var det lättaste eftersom vi var extremt lata. Vi orkade inte packa ur allting ur tältet och fälla ihop det helt, utan vi lät madrasser och sängkläder ligga kvar, sen drog vi upp alla pinnar och bar helt sonika tältet med madrasserna i bort till den nya platsen. Folk tittade lite konstigt, men det händer typ alltid när jag och mamma är ute på någonting.

Här bodde alltså vi.

På lördagskvällen blev det fest - kräftfest! Ett paket - jag vet, alldeles för lite - delade vi på och dessutom fick vi i oss lite Västerbottenpaj med romröra till. Och vin förstås. Brädspel och kortspel förgyllde kvällen, mamma fick pisk och jag fick pisk. Men mest var det jag som fick pisk. Det går inte att vinna över mamma i kortspel.

Utsikten från tältplatsen.

Morgonen efter, dvs söndagmorgon, fortsatte kortspelandet och jag fick ännu mera pisk. That's life I guess. Vi tog oss en promenad i grannskapet runt campingen också, där fanns en hel del fint att titta på. På väg hem från vår mysiga mor-dotter-helg stannade vi så i Ytterjärna för ett nytt försök och spanade runt lite trädgårdarna innan vi styrde bilen hemöver.

Tack mamma, för en jättemysig helg!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Ja och tack själv. Som jag sa redan när vi packade ihop... Detta måste bli ett årligt återkommande evenemang... Gärna några fler dagar också :)

Puss/M

Therese sa...

Oj så mysigt ni verkar ha haft. Och oj så lik du är din mamma. Kram