söndag 16 maj 2010

Efter-graviditeten-shopping

I väntan på att Myran ska kika ut sitter jag och spanar efter fina kläder passande en nybliven mor. För visst måste det vara så att man är värd lite nytt efter 9 månaders graviditet och x antal timmars förlossningsarbete? Det verkar inte mer än rätt tycker jag.


Klänningar från H&M.


Linne och kjol från H&M.

Och efter att ha gått runt på typ 2 bhar i 9 månader och inte alls känt sig särskilt sexig så vore det inte helt fel med lite nya tillskott till underklädesgarderoben heller (*hint hint* älskling). Som nybliven mamma måste man ju få känna sig fin inifrån och ut?


Lite lila och rosa...


...och lite blågröna nyanser. Inte helt fel.

Och slutligen - ingen sommar utan badkläder! För jag har ju sett till att tajma det här med barnafödsel så pass bra att lagom tills det är badtemperatur i de svenska vattnen så borde jag kunna bada som vem som helst. Och då behövs förstås (minst) en ny bikini. Någon av dessa kanske?


Söta, visst?


Favoriten är den till höger. Love it!

Ja, det kan ju bli dyrt det här...

Eller så kommer jag inte vilja visa mig utomhus alls?

tisdag 11 maj 2010

Just det!

Lägenheten skulle jag ju berätta om också. Ibland lönar det sig verkligen att söka andra vägar än den mest uppenbara, och att ligga i lite.

Vi har stått i kö hos det kommunala bostadsbolaget (Skebo) i Skellefteå sen förra sommaren och nu när vi skulle börja söka lägenheter så insåg vi att vi var lååångt ifrån att få en lägenhet där vi helst vill bo. Egentligen var det bara ett område i stan, och några utanför, som kunde bli aktuella för oss. Helt OK, men inte vad vi ville.

Så jag började rota runt och leta efter privata hyresvärdar istället och hittade en som hade en 3a ledig, i samma stadsdel som vi bodde sist (Älvsbacka). Dock var det rätt många som hade tittat på den lägenheten, men vi fick i alla fall chansen att skicka dit svärföräldrarna. Samma dag kom det också in en annan 3a i ett annat bra område (Norrböle) och vi fick första visning på den (återigen, svärföräldrarna). Sen var det klappat och klart kan man säga, vi bestämde oss för att vi ville ha den.

Det är alltså en 3a på 83kvm, med söderbalkong. Inte mitt i smeten, men ändå centralt. Stambytt för ett par år sedan och det finns dessutom både diskmaskin och öppen spis i lägenheten. Det är nära till simhallen, ishallen, Lasses jobb, centrum, grönområde samt bensinstation och mataffär. Just det, minigolfbanan och fotbollsplanen ligger typ tvärsöver gatan också. Och till Lasses föräldrar tar det väl drygt en timme att gå. Kunde vi ha fått ett mer perfekt läge? Vet ni hur lång tid det hade tagit att få tag på en sån lägenhet om vi hade nöjt oss med Skebo?

Åh så nöjd jag är!

Allting ordnar sig

  • Lägenhet - check!
  • Nytt jobb åt Lasse - check!
  • Betald flyttfirma - check!
  • Boende mellan utflytt och inflytt - check!
  • Långledighet tillsammans - check!
Ja, allt börjar som ordna upp sig. Så skönt!

Den 15 juni ska vi senast vara ute ur den här lägenheten, den dagen skriver vi på överlåtelsehandlingarna. Innan dess ska vi hinna få ett barn och packa ihop hela lägenheten samt städa den - bara det att vi måste bara ansvara för det förstnämnda. Övrigt står Lasses nya jobb för. Och hur glad är inte jag för det? Love it! Ska inte packa en endaste pinal utöver det som jag behöver under de två veckorna som våra saker kommer vara magasinerade någonstans. Inte en enda! I'm done!

Resten av sommaren ser jag verkligen fram emot. Som det ser ut nu så kommer jag, maken och Myran vara lediga tillsammans i ÅTTA härliga veckor innan jobb och skola börjar i höst. Helt fantastiskt. Om allt går enligt planera så jobbar alltså Lasse till den 18 juni, sen åker vi till mamma och är där en natt eller två och sen lämnar vi södern och flyttar hem igen. Fast vi får mellanlanda i svärföräldrarnas hus ett tag först, eftersom vi inte får tillträde till lägenheten förrän 1/7. 2/7 kommer förhoppningsvis alla våra prylar. Och tiden mellan 14 juni och 18 juni kommer vi spendera i en stuga på campingen här i stan, hela lilla familjen. Kommer bli supermysigt, det känner jag på mig.

Sen blir det bara njutning på hög nivå. Långledigt tillsammans som sagt, från 18 juni (om det nu blir som vi vill) till 16 augusti! Under den tiden ska vi lära känna Myran, få in rutiner som familj, umgås med alla härliga vänner, njuta av nattljuset och sommarvärmen, gå på festivaler, sola, bada, komma i ordning i lägenheten och helt enkelt bara vara lyckliga över att livet är så fantastiskt när det är sommar och man får vara där man allra helst vill vara.

Behöver jag säga att jag längtar?