tisdag 31 mars 2009

Kissebebisar

Ikväll har jag myst med fyra underbart söta kissebebisar.

Brottning med brorsan är roligt!

Flicka 1, pojke 1 och pojke 2 busar för fullt.

När man har busat blir man väldigt trött.

Var ju inte långt ifrån att en eller ett par slank ner i jackfickan och fick följa med hem. Bebisen som ligger och sover på nedersta bilden parkerade sig strax efter att bilden togs på mitt ben, och där låg han och sov och tyckte inte alls att vi skulle åka hem. Vi blev bundisar. Sötnos!

Sen vi kom hem har vi varit väldigt populära, kissarna tycker att vi lukter jättespännande. De kanske hade tyckt om om vi hade kommit hem med en "leksak" åt dem?

söndag 29 mars 2009

Knäckt av Nordiska Trädgårdar

Sitter här i soffan insvept i täcket, nyuppstigen från ett härligt hett bad. Ett glas av mitt absoluta favoritvin - som snart är slut och bara finns i USA - står bredvid mig. Så borde varje kväll avslutas. Mer eller mindre i alla fall.

Är helt slut. Mamma har knäckt mig idag. Sex timmars vandrande på mässa sliter på kroppen, och om det sliter på mig, var har det då gjort med mamma? Men vi hade väldigt trevligt i alla fall. Kikade på massa fina saker, fick lite tips och inspiration och lyssnade på ett föredrag eller två. Och så köpte jag fem stycken pelargonbebisar som jag ska plantera imorgon hade jag tänkt.

Men nu ska jag sova, för jag är faktiskt jättetrött.

lördag 28 mars 2009

Dagen i bilder

Isadora har spanat på löv och annat som rört sig på gården. Hon är en riktig balkongkisse.


Jag har suckat och stönat över röran på balkongen. Dags för vårstädning!

Jag råkade gå in på Buketten och kom ut med tre fröpåsar. Woops!

Vi har varit och köpt tapeter - 7 rullar för 600kr. Maken har börjat tapetsera nya kontoret.

Isadora har efter balkongkikandet sovit mest hela dagen. Tyson också.

Imorgon ska jag på Nordiska Trädgårdar på Stockholmsmässan tillsammans med tjejmaffian - jag, mamma, Kasia och Ia. Och så bebisen i magen. I Kasias mage alltså. Kanske en flicka? Stackars Nicke i så fall, tänkte efter idag och insåg att de fem som utgör hans absolut närmaste familj (via blod eller äktenskap) är kvinnor. Är det en liten tjej som bor i Kasias mage blir vi alltså sex stycken. Vi är en kvinnfolksfamilj skulle man kunna säga: gammelmormor har typ en miljon systrar och har fött två döttrar, mormor har fött en av varje och mamma har alltså fött mig. Och så Ia då och eventuellt kommande bebisen. Hoppas det håller i sig tills det är dags för oss.

Hur som helst, ska bli skoj med mässa imorgon. Hoppas på mycket inspiration till balkongen och kanske lite mer fröer. Vem hade kunnat ana att jag skulle gilla sånt?

Godnatt.

Syre

Så har man äntligen kommit upp till ytan igen efter en veckas hårt tentapluggande. Ah, syre! Det har varit tufft, segt, koncentrerat, uttröttande och rent jäkla jobbigt - men nu är den sista salstentan för läsåret över. Skönt! Återstår att se hur det gick, men det får jag inte veta förrän om tre veckor ungefär. Tror det gick hyfsat i alla fall, det var ett intressant ämne.

Följande har hänt:
  • Jag har pluggat. Mycket. Tre böcker och ett halvt kollegieblock senare var jag klar.
  • Jag har tränat MRL - Mage, Rumpa, Lår - tillsammans med maken och ett gäng andra dumdristiga och morgonpigga själar kl. 06.45 på en tisdag. Det var tungt.
  • Jag har suttit på biblioteket och pluggat för första gången, det var rätt bra faktiskt. Får kanske testa på det nästa gång det beger sig också.
  • Jag har bestämt mig för att gå ner ungefär 4kg. Hittills har jag gått ner 0,4kg.
  • Pga av ovannämnda beslut har jag ätit Nutrilett/Naturdiet-bars till lunch två gånger den senaste veckan. Nytt beslut: Skippa barsen.
  • Jag kom på att jag ville åka på ridläger.
  • Jag har sålt en tiara.
  • Jag har sökt igenom nätet på jakt efter ett bra ridläger. Det är inte lätt när man är vuxen.
  • Jag har hittat det perfekta ridlägret.
  • Vi har varit på middag och bio med Lindberg och Melander - O'Learys och Marley&Me.
  • Jag har missat finalen av Let's Dance. Men det gör inget, Morgan var ju inte med.
  • Vi har köpt tapeter - idag börjar vi (eller maken i alla fall) tapetsera!
  • Jag har anmält mig och betalat in anmälningsavgiften till ridlägret.
Typ så har veckan sett ut. Det sistnämnda gjorde jag alldeles nyss och jag är fånigt upprymd. Ska bli hur roligt som helst att leva bland hästar i en hel vecka. I Strömstad blir det, på Björneröd Ridcenter. Kika in om ni är nyfikna eller intresserade, kanske vi rentav ses där?

söndag 22 mars 2009

Snabba pengar

För ett par veckor sedan började jag lägga upp auktioner på Tradera för att tjäna ihop lite pengar till möbler och annat som vi behöver här hemma. Lade även upp ett par annonser på Blocket och satte för mig själv upp ett mål att sälja av saker för 5000kr. Än så länge ser resultatet ut såhär:

5000kr
-570kr (Tradera: böcker, klocka, filmer, vägglampor m.m.)
-600kr (2 sängbord)
-119kr (Tradera: tiara)
-512kr (Tradera: ridskor och ridbyxor)
-500kr (utemöbler)
----------------
2699kr

På två veckor (egentligen bara en eftersom de första auktionerna gick ut förra söndagen) har jag alltså sålt av grejer för nästan halva min målsumma. Inte illa pinkat tycker jag!

Nu ska jag bara få min andra tiara såld också (den som jag tycker är finast) och sen lite annat småtjafs.

Vårt bröllop i era händer

För ett år sen ungefär fick jag reda på att en tjej - som jag personligen tyckte bra om och som jag hade kommit bra överens med tidigare - hade gett mig smeknamnet "Nazi-P" och vid flera tillfällen refererat till mig i termer av nazist, maktgalning osv. Föga smickrande, och helt obefogat, men det är väl sånt man får ta när man är moderator på ett forum där tusentals kvinnor samlas. Många kvinnor på samma ställe resulterar ju ofta i tjafs och bråk som bekant.

I alla fall, just nu går det ett program på TV3 som heter "Vårt bröllop i era händer", och vem ska gifta sig i det programmet ikväll om inte just hon som utnämnde mig till nazist?

Grattis får man väl säga då.

Alla är nu med på tåget

Äntligen har det rödgröna blocket fattat galoppen också, och tar nu en något positiv ståndpunkt vad gäller kärnkraft.

Jag är helt och hållet för kärnkraft. Föga förvånande kanske, med tanke på att jag gått på en kärnkraftverkssponsrad (oj vilket långt ord) gymnasieskola. Bland det första jag och mina klasskompisar fick höra när vi började där var att vi inte under några som helst omständigheter fick uttala oss negativt om kärnkraft på våra hemsidor som var kopplade till skolan. Helst skulle vi aldrig uttala oss negativt om kärnkraft såklart, men det kan de väl inte kräva. Hur som, det verkade inte vara något stort problem. Under min tid på skolan träffade jag inte på någon som var emot kärnkraft. Istället fick lära oss att be till kärnkraftsguden.

Vad jag egentligen vill säga är att det spelar ingen roll att jag har gått på den gymnasieskola jag har gått på. Jag har alltid varit för svensk kärnkraft, så länge som det inte finns vettiga alternativ. Svensk kärnkraft är säker, effektiv och snäll mot miljön (så länge uranet inte ska slutförvaras i alla fall) och så länge som kolkraft från Danmark och/eller Tyskland är det enda rimliga alternativet så ser jag ingen anledning till att avveckla kärnkraften bara för att.

Anyway, bra beslut S, V och MP. Hallelulja.

Hästmys

Är så galet sugen på att åka iväg på ridläger i sommar. Saknar hästeriet något så fruktansvärt, och vad kan väl vara bättre än att få leva med och andas häst i en vecka tillsammans med andra likasinnade? Att dessutom göra det under en härlig sommarvecka är ju bara så lockande att jag var tvungen att kika runt lite på nätet efter ridläger.

Jag vill hästmysa i sommar.

Vet ni hur svårt det är att hitta ridläger för vuxna? Och vet ni hur svårt det är att få en plats på ett av dessa ridläger för vuxna? Eftersom det finns så få läger för vuxna blir de ju uppbokade hur tidigt som helst! Hur ska jag kunna veta NU om jag kan åka på ridläger i AUGUSTI? Och hur i hela fridens namn ska jag kunna betala in en anmälningsavgift på 2000kr bara sådär?

Någon som vill sponsra mig?

fredag 20 mars 2009

Let's Dance

Orkar faktiskt inte skriva så mycket om kvällens program. Känns inge roligt längre. Fattar inte hur Magnus kunde gå vidare, hur han kunde slå ut Morgan. Morgan var ju bäst, roligast och charmigast. Usch, tycker så synd om honom.

Vinner Magnus hela alltet så är det något fel.

onsdag 18 mars 2009

Note to self:

...lämna inte skrivbordslådor och dylikt utdragna, det är ett perfekt gömställe för en illvillig kisse.

Har spenderat de senaste 20 minutrarna åt att leta efter Isadora. Har vänt uppochner på hela lägenheten, letat på samma ställen säkert tio gånger vardera - bara utifall att - och känt paniken stiga inom mig. Jag har sprungit upp i trappuppgången, jag har sprungit ner i trappuppgången, jag har varit utanför porten och lockat på henne. Kort sagt, jag har letat precis överallt. Vet ni hur många hemska tankar man hinner tänka på 20 minuter?

När jag inte visste vart jag skulle fortsätta leta - för hundrafemtielfte gången - kom jag på att jag precis när jag började leta efter henne hade stängt igen en skrivbordslåda som stått utdragen. Det kändes lite långsökt, men tro mig, när man letat överallt och man är så panikslagen så man inte vet vart man ska ta vägen, då följer man upp alla tankar som far genom huvudet. Och mycket riktigt, när jag drog ut lådan UNDER den jag hade stängt så kommer det först ut två kissetassar och sen ett litet kissehuvud, ovanpå alla hundra sladdar som ligger i den lådan.

Sängen är ett MYCKET bättre gömställe, tycker matte i alla fall.

Det brast kan jag säga. Jag grät och skällde samtidigt. Förbaskade katt som alltid ska gömma sig på de mest udda platser. Tänk om jag inte hade öppnat den där lådan då? Då hade hon ju fått sitta därinne bra länge. Usch, vill inte ens tänka på det.

Vår!

Idag är det en helt underbar dag. Solen skiner från en klarblå himmel, fåglarna kvittrar i träden och jag sitter ute på balkongen och myser i bara morgonrocken. Det är en sån där dag då man riktigt känner hur livet kommer tillbaka, till träden, gräset, marken och till en själv.

Jag känner mig levande igen, efter månader i vad som skulle kunna kallas en vinterdvala - där allt bara varit grått och trist och allmänt jobbigt. Hoppas verkligen det här är starten på en lång och härlig vår, jag behöver det känner jag.

Stolthet.


Magi.

Glädjen som infann sig ungefär 23.08 i måndagskväll består. Det känns fortfarande helt magiskt och lite overkligt, men det är ju faktiskt verkligt. Att läsa tidningarna igår - där alla sportjournalister talade om karaktär, glädje och hjärta och självaste Anrell skrev
"Nu får hela Sverige se upp för Skellefteå AIK – laget håller sakta på att ta över och etablera sig som ett av svensk hockeys stora"
- det fick en att växa ungefär en meter, och hjärtat svällde nog till dubbel storlek av stolthet. Stoltheten över att kraften - hjärtat - finns i Norrland.

Magiskt.

måndag 16 mars 2009

Säsongen är inte över!

Det är HELT sjukt. Kan knappt fatta det.

SAIK är i semifinal.

De slog ut förhandsfavoriterna till guldet. Vem kunde ha anat det?

Lasse är nog lite trött och förvirrad, hans första reaktion var nämligen:
Men, nu blir det ju inget rekord! (apropå långa hockeymatcher)

Semifinal... Smaka på den ni!

Maraton?

Nej, bara kvartsfinal i Elitserien.

Det blev ingen resa till Linköping idag, vi valde att se matchen från hemmet istället. Och ja, nu sitter man här hemma i soffan, och har så gjort i fyra timmar snart.Matchen har i skrivande stund pågått i FEM perioder - HUNDRA minuter - och än har ingen vunnit matchen. Det är ju inte sant alltså...

Pumba gör sitt livs match (bra match att välja för den insatsen) i målet.

Det här är helt sjukt. Jag ORKAR inte mer, men nog f*n sitter jag här ändå. Undrar när man får sova ikväll?

lördag 14 mars 2009

Rätt vinnare

Jag ska erkänna att jag blev chockad när tittarnas röster redovisades i Melodifestivalfinalen ikväll. Var det någon som trodde att Måns skulle få så lite som 48 poäng? Eller att E.M.D skulle få mer poäng än honom? Det trodde ju inte ens jag, trots min trogna röst.

Jag blir 14 igen när jag ser Danny, så jag kunde naturligtvis inte låta bli att rösta på E.M.D. Ja, jag vet att jag är fånig och antagligen lite pinsam. Men det skiter jag i.

Och när det stod klart att varken Måns, E.M.D eller Sarah Dawn Finer skulle vinna blev jag ärligt talat lite nervös - jag ville verkligen inte att Caroline af Ugglas skulle vinna, även om jag har börjat gilla låten lite smått.

Men att Marlena Ernman vann känns bara så klockrent. Det är helt rätt grepp för Eurovision känner jag, där schlagern är död sedan länge och där man måste ha något som sticker ut för att ta sig någonstans.

Helt rätt svenska folket, helt rätt.

Nu tar vi dem!

SAIK har lyckats med något som ingen trodde att de skulle klara innan slutspelet drog igång - man har tvingat LHC till en sjunde och helt avgörande match. En match där Skellefteå har allt att vinna, medan Linköping har allt att förlora. Det kan inte vara lätt för LHC-spelarna att komma till match med den vetskapen i huvudet.

SAIK spelade magiskt ikväll, precis som i onsdags. Allting var bara rätt, få misstag gjordes och när man fick chanserna så satte man dem. Söderströms friläge i boxplay var hur läckert som helst, mer kan jag inte säga. Förutom att jag önskar att jag hade varit där.

Får se om vi åker till Linköping på måndag. Då är det dags. Då ska vi slå ut guldfavoriterna.

2002

I skrivande stund har jag haft 2002 unika besökare på min blogg. På två och en halv månad. Det är lite coolt faktiskt.

fredag 13 mars 2009

Let's Dance

Nu börjar det dra ihop sig, bara fyra deltagare kvar och kampen är stenhård. Men åker inte Elisabet hem ikväll, då vette fasiken om jag tänker titta nästa vecka. För vem hon än slår ut i så fall förtjänar inte att åka hem - det är BARA hon som förtjänar att åka hem ikväll. Så är det bara. Så snälla svenska folket, rösta inte på Elisabet!

  • Jessica hade färgat håret och det var jättefint. Men klänningen?
  • David och Jessica matchade för övrigt lika bra som en elefant och en giraff.
  • Tobias polisonger alltså... Fy fan!
  • Kul intro på Laila och Tobias bugg, och hela numret var klockrent.
  • Jag vill kunna bugga som Laila och Tobias.
  • Jag har aldrig varit så imponerad av Magnus som jag var efter hans bugg. Shit!
  • Elisabet var ganska bra på bugg faktiskt.
  • Jäkligt synd att Morgan kom av sig helt i buggen. Hade kunnat bli hur bra som helst.
  • Det är fascinerande hur olika poäng man kan få. Elisabet dansade ganska bra, men fick 22 och Morgan kom av sig och lattjade i 1 minut men fick 27. Inte för att jag klagar.
  • Laila var så sjukt snygg i salsan.
  • Give me her legs. Please.
  • Tobias (Lailas) ser ju verkligen bara läskig ut.
  • Genidrag av Magnus att vicka på rumpan i början av numret. Där var Tony färdig med sin bedömning.
  • Magnus gick på knock ikväll.
  • Två ord om Elisabets salsa: Train wreck.
  • Som om det inte vore nog att dansen var illa, så var ju låten helt värdelös att dansa salsa till.
  • Morgan tog verkligen revansch i salsan.
  • Kul med teamdans!
  • Anja Pärson kan slänga sig i väggen med sin säl – make room for Morgan!
Jag är livrädd att Morgan får åka hem ikväll, i och med att han kom trea efter juryns poäng. Elisabet har hittills slagit ut alla hon stått emot på trappan, och det börjar bli ett antal. Snälla, snälla, snälla håll Morgan kvar i programmet!

Mer om kvällens Let's Dance kan man läsa om här.

Tradera

Har ju glömt berätta att jag börjat lägga upp lite saker på Tradera. Det är lite allt möjligt, allt från skor till vägglampor och allt däremellan. Det behövdes en utrensning här hemma kan vi väl säga. Ska slänga upp mer auktioner i helgen hade jag tänkt.

HoneyB33 heter jag på Tradera om någon är nyfiken.

onsdag 11 mars 2009

Hah, in your face LHC!

Östgötarna från Linköping ska inte tro att de är något, i alla fall inte när SAIK spelar som de gjorde ikväll. Herregud, sikken fantastiskt bra genomförd match. Jag är nästan mållös faktiskt. Att nolla LHC är en sak, att göra det i en stenhård kvartsfinalserie en annan. Det är faktiskt nästan magiskt.

Matchens lirare. Omutbare Niklas "Pumba" Dahlberg.

Som vi alla vet så är det nästa säsong SAIK ska ta SM-guld, det är ju faktiskt säsongen 0910 då. Men jag menar, jag har inget emot att de tar det i år också. Det är helt OK faktiskt.

Läs mer om matchen här.

Hårgalning

Nog för att jag är känd för att kunna bli riktigt missnöjd när jag går till frissan, men så här galen har jag då aldrig blivit.

Hon verkar inte vara särskilt stabil i psyket.

tisdag 10 mars 2009

I told you so

I det här inlägget skrev jag att Jessica Almenäs måste vara gravid.

Den här artikeln bekräftar det.

I told you so.

fredag 6 mars 2009

Let's Dance

Ni vet vad det är för dag och då vet ni vad det är dags för nu - tankar kring kvällens Let's Dance!

  • Jessica hade en väldigt söt klänning. Ja hela hon var söt faktiskt. Härlig färg på klänningen.
  • Kul tolkning av dans och musik av Morgan och Helena!
  • Helena var toksnygg som vanligt (börjar känna mig lite tjatig, men...).
  • Jeanette såg faktiskt lite tantig ut med det håret till den klänningen i den färgen. Men bara lite.
  • Tyckte de dansade helt OK och Tony var bara skittaskig rent ut sagt.
  • Laila är ju verkligen helt vansinnigt snygg när hon dansar.
  • Ovanstående och Tobias bjöd på en jäkligt bra Paso Doble. Gillade slutet skarpt!
  • Elisabet använder sin vana trogen axlarna som örhängen.
  • Undrar om hennes huvud är tungt? Det ser så ut nämligen.
  • Elegant dans dock, håller med Tony om att det var hennes bästa dans.
  • Redan när paren presenterades för kvällen förstod man ju vilket filmpar Magnus och Annika skulle gestalta – inget snack om den saken.
  • De var också kvällens vackraste par.
  • Och vilken magisk dans!

Mer än så tänker jag inte säga ikväll, känns som att man redan har sagt det mesta nu när vi kommit så långt in i säsongen. Tror Elisabet åker ut ikväll i alla fall, det är (tyvärr) det enda rätta. Bäst ikväll var Laila och Tobias, det är det inget snack om.

Klant-Aftonbladet

Om man skriver en artikel om en person, i det här fallet Gabriel Karlsson i Skellefteå AIK, kan man då inte se till att personen på bilden faktiskt ÄR den man skriver om?

Det är tydligen inget Aftonbladet bryr sig om, för i den här artikeln om Gabriel Karlssons snabba comeback har man lagt in en bild på Erik Andersson istället. Visst, rätt lag och rätt dräkt, men resten är ju fel. Om ni kikar på bilden i mitt inlägg från igår och jämför med bilden i artikeln så ser ni att de för det första inte är det minsta lika, för det andra så har Gabbe nr. 49 på tröjan, medan Erik Andersson har nr. 3! Inte en siffra rätt.

Men det är väl rätt typiskt Aftonbladet?

torsdag 5 mars 2009

Bo ensam - en investering i sig själv.

Jag är av den åsikten att alla borde bo själva ett tag, mellan föräldrahemmet och ett eventuellt samboskap med en partner. Jag är helt övertygad om att det är en viktig del i livet och en otroligt viktig del i utvecklingen av det egna jaget. Har man inte gjort det, så tror jag inte att man kan förstå hur det faktiskt är och hur man utvecklas av det. Har man inte gjort det så saknar man nog inte medvetet den lärdomen heller. Men har man en gång bott själv så vet man (tror jag) att det var en bra erfarenhet att ha med sig.

Jag tror helt enkelt att man, i de flesta fall, gör ett misstag om man hoppar från ett delat boende (föräldrarnas hem) till ett annat (samboskap med partner). Jag tror att man missar något och att man på något vis ”stympar” sig själv. Jag tror att man gör sig själv en tjänst genom att bo själv ett tag, om så bara för att få uppleva den exalterande känslan av att få nyckeln och komma in i sin alldeles egna lägenhet för första gången. En investering i sig själv och sin egen utveckling. En investering i JAG.

Det är vad jag tror på, fullt och fast. Är jag ensam?

Man ska inte underskatta någon

LHC klev in på isen i SkeKraft Arena ikväll med en inställning som blev deras fall. De ansåg sig ha kvartsfinalserien "in the bag" och att SAIK skulle bli lätta att krossa, som de så lätt har gjort under säsongen. Men inför slutspelet har det snackats mycket om att alla räkneverk nu är nollställda, och att alla börjar på samma ruta. Inget hade kunnat vara mer sant ikväll.

Gabben var tillbaka på isen efter skada och operation - och nätade!

För första gången sen förra säsongen någon gång slog SAIK sörlänningarna från Linköping. Och man gjorde det med fart, hårt jobb och en jäkla inställning. Man trodde på sig själv och man gjorde det som krävdes, och gick segrande ur slaget. LHC såg nästan ut som fågelholkar efter första perioden.

Nu kan allting hända.

tisdag 3 mars 2009

Vad är det med män?

Hur kommer det sig att man i 99 fall av 100 kan läsa sig till om en inläggsskrivare på ett forum är en man eller kvinna? Nu pratar jag i första hand om att läsa sig till vilka som är män. Det är busenkelt. De är rakare, otrevligare och sågar en gärna vid fotknölarna, speciellt om det ämnet är något typiskt ”manligt” - typ sport eller bilar. Som att vi kvinnor inte skulle ha något att komma med när det gäller dessa ämnen, nej, för säger man något som går emot vad mannen/männen tycker – då tar vi fram stora sågen. Kvinnan måste lära sig sin plats och inte tycka så ”dumma” saker.

Vet hut kvinna! Annars sågar jag dig.

Är män födda aggressiva, nedvärderande och med en taskig attityd?

måndag 2 mars 2009

Det här med matbudget

Familjeliv.se diskuteras det ofta om ekonomi. Och väldigt ofta handlar ekonomitrådarna om hur mycket pengar man lägger på mat per månad. Svaren brukar hamna på allt mellan 1500kr till 12000kr, för större eller mindre familjer. Att spendera 12000kr på mat varje månad, om man bara är två stycken i familjen, är för mig helt galet. Finns det inte roligare saker att lägga pengarna på?

Ofta får vi som lägger mindre än 3000kr på mat varje månad höra att vi måste äta väldigt tråkig mat och inte unna oss någonting. Eller så handlar vi bara på "skitbutiker" som Lidl eller Willys. Ingenting kan vara mer fel. Vi köper mat för 2500kr varje månad, och det inkluderar också hygien, städartiklar, kattsand och liknande. Sånt man kan köpa på Maxi helt enkelt. Och jag lovar, vi äter varken mindre mängd eller mindre god mat än alla andra. Vi äter det vi vill ha, men vi planerar våra inköp - för ekonomins skull, men också för att spara tid på mathandling och middagsfunderingar. Jag hatar att handla, och jag hatar att spendera timmar på att bara fundera ut vad vi ska äta, sen ska man laga skiten också. Då är det liksom lika bra att skriva en matlista, storhandla och sen bara köra på.

Så för skojs skull tänkt jag skriva upp här vad vi handlade igår när vi var och storhandlade, vad totalsumman blev och vad vi kommer att laga för middagar utifrån dessa varor. Självklart har man en del varor hemma redan, det är ju sånt vi kollar innan vi åker och handlar och vår matlista bygger vi delvis på vad vi redan har hemma (= ekonomiskt OCH smart).

Shoppinglista
2 A-fil
2 Andalusisk salladsblandning
6 Avocado
Bacon, 3-pack
Bambuskott (burk)
Champinjoner (färska)
Chili Explosion-kryddmix
2 Creme fraiche
Culinesse
2 Falukorv (á 800g)
Fetaost
Grana Padano
Grevéost
Gurka
Hallonsylt
Ingefära
Isbergssallad
Jordgubbssylt
Kallrökt fjordlax
Kiwi i korg
3 Krossade tomater
Kräftost (ask á 400g)
Kräftstjärtar i lake
2 Kycklinglår (påse á 1kg)
Lampa, 2-pack
Lök
Majskorn, 3-pack
2 Mellanmjölk
2 Minifraiche
Mozzarella
Müsli (lösvikt)
Potatismos, 25-pack
Purjolök
Rågi
Röda linser
Smör
Soltorkade tomater (lösvikt)
Tagliatelle
Tomater
Tomatpuré
Vitlöksbaguette, 2-pack
Woksauce
Ägg, 6-pack
Äggnudlar
Äppelmos

Totalsumma: 945kr (inkl. rabatter).

Av detta ska/kan vi tillaga minst 12 maträtter, dvs 2 veckors mat. Matlistan lyder som följer:
  • Pannkakor och ärtsoppa
  • Sallad med lax
  • Kräftsoppa
  • Linsgryta
  • Grillat med sallad & fetaostsås
  • Broccolisoppa med vitlökskesella
  • Wokad falukorv
  • Fiskpinnar
  • Ravioli
  • Korvstroganoff
  • Kyckling med feta och pesto
  • Pasta Carbonara
Kontentan är alltså att man kan äta mumsig och bra mat precis som alla andra, utan att lägga mer än 2500kr/månad med lite planering - planering som underlättar vardagen. Och man måste inte handla på Lidl eller Willys. För det vägrar jag.

Inte direkt otippat

Så, SAIK får möta Linköping i kvartsfinalserien. Knappast otippat, har ett lag vunnit 5 av 5 matcher mot ett lag under säsongen, ja då är det ju bara galet att välja något annat än just det laget. Trist, hade ändå hoppats lite på en skräll och att SAIK hade fått ta revansch mot HV71 som de mötte förra året i kvartsfinalserien. Då hade det nog kunnat gå hela vägen till semifinal, SAIK har ju ändå vunnit alla (?) möten mot dem i år.

Jaja, nu är läget som det är och det är bara att bita ihop och köra på. Som Säcken sa - något borde de ha snappat upp under säsongen, nånting som borde kunna ställa till det för Linköping. Hoppas det i alla fall, vill inte att slutspelet ska ta slut lika fort som det börjar. Heja SAIK!

Blir förresten jävligt arg på "hockeyexperter" som inte kan sin hockey. Wikegård sa upprepade gånger i direktsändning att Gustavsson, Liv och Honken är de tre bästa målvakterna i Elitserien, när det i verkligheten bara är Gustavsson som hör hemma på topp 3. Båda SAIKs målvakter är faktiskt bättre än Honken och Liv, så det så. Och det kunde jag inte låta bli att säga till Wikegård.

Våldtäkt okej om man släcker lampan?

Ja, tydligen. I alla fall om man heter Joseph Fritzl. Borde ju inte förvåna någon i och för sig, verkar vara mycket som är okej i den psykopatens huvud. Att stänga in folk till exempel. Gärna i 20 år eller längre. Och att vara både pappa och morfar till samma individer, det är också okej. Inget konstigt alls.

Jösses.

söndag 1 mars 2009

Let's Dance

Har haft semester från bloggandet ett par dagar, har på sistone känt att skrivsuget avtagit i takt med att pressen från mig själv har ökat. Då är det bästa att ta en paus helt enkelt, så kanske man hittar drivet igen. Jag har dessutom knockats totalt av en dunderförkylning, vilket gjorde att jag igår låg helt däckad i soffan och gnydde hela dagen. Det är inte bara män det är synd om när förkylningen slår till...

I fredags var jag på mysmiddag/partaj med goda vänner, så jag missade tyvärr Let's Dance. Men det har jag naturligtvis tagit igen idag, har precis sett reprisen! Och, ingen bloggvecka vore ju en bloggvecka på den här bloggen om jag inte skrev lite om mina tankar kring detta event. Here it goes, sent omsider!

  • Jessicas överdel var väldigt snygg och rockig. Nederdelen tänker jag inte yttra mig om, av några olika orsaker. Håret var snyggt också.
  • Marias dräkt var tidsenligt söt, men hon är verkligen för smal.
  • CJ rockade ändå ganska bra (det är ju som tidigare nämnt skillnad på folk och folk), men han dansade verkligen på lånad tid. Helt rätt att han fick lämna programmet den här veckan.
  • Det svängde ordentligt om Jeanette och Niklas!
  • Jeanette hade en läcker klänning som vanligt.
  • Pikarna om/mot Laila och Niklas tog upp lite för mycket tid. Det blev pinsamt.
  • Morgan och Helena var bäst stylade tycker jag.
  • Tango till den låten - riktigt tufft!
  • Vilket fotarbete Morgan bjöd på!
  • Hur kommer det sig att Helena alltid är så jäkla snygg?
  • Annikas klänning var ball. Gillade inte håret dock.
  • Magnus matchade inte Annika för fem öre. Eller vice versa.
  • Musiken kändes alldeles för långsam. Det ska ju svänga!
  • Tony var lyckligast i världen i fredags.
  • Laila och Tobias - skitbra!
  • Priset för tuffast klänning gick till Laila. Hands down.
  • Tobias skrämde mig lite med sin sminkning.
  • Elisabet var inte särskilt rockig.
  • Även om ovanstående var sött stylad så höll hon inte sitt löfte - hon rockade inte som en tolvåring på dansgolvet. Känns som att hon fallit tillbaka i utvecklingen på något sätt.