torsdag 26 februari 2009

Bränna fett?

Vad händer egentligen i Södertälje?

Inatt har totalt 4 butiksbränder härjat i stan, och 3 av dessa butiker har totalförstörts. Ica, Willys och Tempo. Alla bränder tros ha startat bland chipsen, precis som bränderna på Maxi och Coop i december/januari. Det var då någon "rolig" person kläckte kommentaren "Snacka om att bränna fett!". Roligt, visst, men sett till sammanhanget så fastnar skrattet i halsen. Sex (sju?) butiker har brandhärjats på två månader. Det kan ju inte hända någon annanstans än i Södertälje. Tyvärr.

Egentligen borde man väl inte bli förvånad. Det här är stan där busslinjer till vissa stadsdelar dras in pga att man inte kan garantera säkerheten för busschaufförerna. I en stadsdel kastar man ägg på bussarna, i en annan skjuter man raketer in i skolor, i en tredje skjuter man varandra på öppen gata och i en fjärde kastar man sten på brandmän som rycker ut för att släcka bränder. Brandmännen behöver poliseskort vid utryckning till den stadsdelen.

Är det så här det ska vara? Vad är det som gör dessa människor så trasiga, upprörda och aggressiva att de förstör, både för sig själva och resten av staden? För vem vill bo här om det ska fortsätta i samma anda? Till slut kommer ingen vilja bo här, och det lär ju knappast hjälpa. Utan människor - inga skatteintäkter. Utan skatteintäkter - ingen hjälp till dem som behöver den. Ingen service. Inga butiker. Ingenting. Då kan de ju sitta här och elda upp varandra. Kanske vore det lika bra.

När sådana här saker händer inser vi att vi inte tänker/kan bo här längre än nödvändigt. Det får oss att än mer längta hemåt, efter hus, efter lugn och efter att bygga bo. Långt bort från misären, Sveriges eget "Mellanöstern". Det är lite synd, för Södertälje har all potential i världen att vara hur mysigt och trevligt som helst, men tydligen finns det folk som vill förstöra för alla andra.

Flytt nästa år. I hope.

Udda par?

Jaha, då var det officiellt. Laila Bagge och Niklas Wahlgren är ett par.



Ett sött par, förvisso, men är det bara jag som känner att det var lite otippat?

onsdag 25 februari 2009

Det sa klick!

Det sa inte klick. Så sa Victoria på gårdagens presskonferens, om sin och Daniels kärlekshistoria. Och det behöver det ju inte göra, det blir ju oftast minst lika bra ändå. Vänskap är ju en bra grund att stå på menar jag, när man ska älska varandra resten av livet.

Men klick sa det mellan mig och Lotta. Nu är vi ju inte ett kärlekspar, men väl väldigt goda vänner. Redan första dagen på jobbet - där vi träffades - hände det nog något mellan oss, vi fann varandra liksom. Ända sedan den dagen har vår vänskap vuxit, fördjupats och blivit starkare och starkare. Det tog inte lång tid förrän jag räknade Lotta som en av mina närmsta vänner. Det gör jag fortfarande, hon är absolut en av dem som står mig allra närmast.

Nära vänner. För alltid hoppas jag.

Alla borde ha en vän som Lotta. Hon är rolig, spontan och har alltid nära till skratt. Man kan lita på henne, hon ställer alltid upp och finns där när man behöver henne. Hon bjuder på sig själv och är inte rädd för att hitta på nya saker, eller gamla saker för den delen. När jag är nere kan hon alltid få mig att le, om inte gapskratta. Hon är helt enkelt otrolig. Och jag är så glad för att jag tog det där jobbet på Kidde så jag fick chansen att träffa henne.

Ikväll har jag då spenderat lite tid med denna förträffliga vän. Vi möttes upp helt spontant på stan och tog oss en promenad genom Gamla Stan innan vi ramlade in på Michelangelo, hungriga och sugna på riktigt god pasta. Och det fick vi, riktigt mumsigt! Där satt vi och mumsade pasta och vitlöksbröd, och hade mundiarré i 2,5 timme. Tänk att tiden alltid går så fort när vi träffas!

En riktigt trevlig kväll blev det, som förväntat när vi bestämde att ses. Det blir helt enkelt alltid trevligt när vi ses.

Tack Lotta, för att du finns.

Och förresten - grattis till Victoria och Daniel! Må ni leva lyckligt tillsammans i alla era dagar.

måndag 23 februari 2009

Belle of the Ball

Egentligen är jag mest intresserad av att kika på alla vackra klänningar som stjärnorna vandrar längs röda mattan i när det är dags för Oscar-galan. Brukar bli en hel del vackert att vila ögonen på, och i år var ju inget undantag. Blir en dyr shoppingrunda om jag ska köpa alla klänningar jag tyckte om, en väldigt dyr shoppingrunda.

Duellen mellan Angelina Jolie och...

...Jennifer Aniston vanns av den sistnämnda. Hon var jättevacker helt enkelt.

Sötaste paret på röda mattan. Vill ha klänningen.

Den rosa duellen mellan Natalie Portman och...

...Alicia Keys vanns av den sistnämnda. Den klänningen får gärna bo i min garderob.

Sarah Jessica Parker var piffig som vanligt. Men brösten föll nästan ur.

Freida Pinto hade en av galans vackraste klänningar. Färgen är otroligt vacker på henne.

The Belle of the Ball. Kate Winslet såg ut som en drottning och var också galans dito. Klänningen var överlägset vackrast och i kombination med frisyr och smakfulla örhängen kan det inte bli annat än succé!

Rörande bra gala

Har suttit och kollat på Oscarsgalan idag, orkade inte sitta uppe inatt och titta så jag spelade in det. Perfekt egentligen, då kan man pausa, spola tillbaka om man missat något och spola framåt om man tycker något är tråkigt. Ibland är det helt enkelt underbart ha vår mediadator, trots att den ofta krånglar.

Galan var riktigt bra tycker jag, Hugh Jackman var klockren som värd och sjöng som en gud. Jag gillade pausunderhållningen, speciellt musikalnumret som han gjorde tillsammans med bl a Beyoncé. Presentationen av skådespelarkategorierna var häftig, när fem tidigare vinnare talade direkt till de nominerade. Kändes fint på något sätt, och måste ha känts väldigt hedrande för de som var nominerade.

Det blev ju många glada miner och tacktal, men inget var så rörande som när Heath Ledger vann priset för bästa manliga biroll och hans familj gick upp på scenen för att ta emot priset i hans ställe. Jag grät som ett barn måste jag erkänna. Jag är en sådan mes. Men jag var i gott sällskap, jag tror inte det fanns ett torrt öga inne i Kodak Theatre.

Vinnarna i de största kategorierna:
Bästa film: Slumdog Millionaire (galans stora vinnare)
Bästa kvinnliga huvudroll: Kate Winslet (gladaste vinnaren av alla?)
Bästa manliga huvudroll: Sean Penn (otippat!)
Bästa kvinnliga biroll: Penelope Cruz (även hon väldigt glad)
Bästa manliga biroll: Heath Ledger (helt rätt!)

Förresten var det ännu roligare att titta på galan i år, för nu vet man exakt var de håller till och hur det ser ut runtomkring. Häftigt!

söndag 22 februari 2009

Min kusin är blond

Följande är ett utdrag ur ett samtal på MSN mellan mig och min kusin, för inte så länge sen.

Linda
: Vad gör Lasse då?

Linda: Till vardags alltså?

Pumpkin: Jobbar på Scania

Linda: Aha...i butiken? Eller kör han varubil eller vadå?

Pumpkin: Haha, butiken? Varubil? Vad snackar du om egentligen? Han jobbar på Scania - lastbilsfabriken/-företaget. Han är utvecklingsingenjör och programmerar motorstyrsystem.

Linda: Just ja:)...Tänkte på de dära köttmärket.

lördag 21 februari 2009

Dagens samlade intryck

Proppen släppte verkligen igår, jag sov som en klubbad säl inatt. Helt medvetslös.

Jag är väldigt bra på att ge korrekta tidsangivelser - dvs när jag kommer att vara någonstans - när jag väl har kommit utanför dörren. Innan jag kommit utanför dörren är det hopplöst.

Vissa människor borde inte ha körkort.

Ia är snart tre år och redan lite sexistisk. Eller vad sägs om det här?

Ia (i bilen): Då kan du sitta här bredvid mig pappa.
Pappan: Men jag ska ju vara hemma medan du följer med kusin och Lasse till faster. Lasse får sitta bredvid dig.
Ia: *funderar* Ja men... Vem ska då köra?!

Det värmer hjärtat att höra den där lilla varelsen säga kusin. Vem hade kunnat tro att ett så enkelt ord berör så djupt? Än bättre är det att höra Kusins Ia! och samtidigt få en stor kram.

Bullar med för lite kanel smakar inte som mammas bullar ska göra.

Jag har fått typ en fostersyster vid nästan 25. Är inte det lite underligt?

Om man äter två korvar med bröd vid 13-snåret och sen fikar en bulle kl. 14, då är blodsockret på -132 sju timmar senare om man inte hunnit få i sig något mer på hela dagen.

Två poäng, säkrat elitseriekontrakt och poängrekord för AIK ikväll. Det får man väl vara nöjd med?

Jag gissade att E.M.D. och Molly Sandén skulle gå till Globen - två rätt av två möjliga.

Jag gissade att BWO och Velvet skulle gå till Andra Chansen - ett rätt av två möjliga.

Jag är ganska bra på att tippa.

Hur kan det komma sig att Molly Sandén och Amy Diamond är lika gamla? Amy ser ut och låter som att hon är minst 5 år yngre än Molly. Amy är faktiskt 3 månader äldre än Molly, för er som inte visste det. Och om man inte visste det, hur skulle man kunna ana?



Kvällens bästa låt var faktiskt Mollys. Jättemysig ballad på alla sätt.

Petras klänning var faktiskt rätt läcker, tycker jag.

fredag 20 februari 2009

Let's Dance

Det här har ju blivit lite av en tradition, så jag fortsätter med mina rapporter och intryck från Let's Dance. Hoppas att ni tycker det är lika roligt som jag.

  • Kul med asiatiskt tema!
  • Hade aldrig kunnat ana att det var David och Jessica som var i det där "lejonet".
  • Jessica såg faktiskt toppen ut i gul sweatshirt och fransbyxor.
  • Det är ju ganska otroligt att en så stor kille som Magnus kan hoppa runt på det viset på dansgolvet.
  • Annika var skitsnygg som vanligt.
  • Återigen visar det sig att det är skillnad på folk och folk, och kritik och kritik.
  • Jessicas gröna klänning var också fin.
  • Helenas klänning var otroligt vacker.
  • Rumban var vacker den också, jag skulle gärna ha Morgan som danspartner.
  • Tonys svenska är underbar: "Äntligen någon som lärt sig hur man förea".
  • Elisabet var tjusig idag.
  • Tyckte dansen var finfin, juryn var onödigt grinig.
  • Laila var även hon skitsnygg som vanligt.
  • Dansen var verkligen dans den här gången, bra jobbat.
  • Tobias skägg såg läskigt ut.
  • Laila och Tobias fick välförtjänta poäng.
  • Jeanettes klänning skulle ha varit fin i en annan färg.
  • Niklas gjorde några riktigt coola moves.
  • Och en snygg mage har han också.
  • Synd att dansen inte var så "ren" som man hade kunnat önska.
  • Jag tycker faktiskt synd om George. Han verkar inte alls bekväm i det här sammanhanget.
  • Det är skillnad på rumba och rumba, George och Marias var värdelös i jämförelse med typ alla andras.
  • Jag blir alltid lika förvånad när Mia ger högst poäng av alla i juryn.
  • Carl-Jan är verkligen övertydlig när han gör fel, inget spel där inte.
  • Bitvis var deras dans rätt rolig, men var det verkligen quickstep?
Idag tror jag att det blir George som får åka, men jag hoppas det blir Carl-Jan. Fast egentligen spelar det inte så stor roll, ingen av dem är tillräckligt bra för att få stanna.

Stolt

Jag är grymt stolt över mig själv ikväll måste jag säga, även fast man inte får säga sånt i jantelagens Sverige.

Klockan 14.50 idag tog jag min Stesolid av starkaste sort och satte mig för att vänta på effekten. Väntade 5 minuter, 10 minuter, 20 minuter, 30 minuter - ingenting hände. När vi skulle åka iväg till tandläkaren hade det gått 45 minuter och jag kände mig fortfarande inte påverkad. Förstår ni stressen? Här har man gått runt hela dagen med hjärtklappning och skakningar i kroppen, och så hjälper inte den lugnande tabletten. Då blir man lite lätt stressad faktiskt, speciellt med 10 minuter kvar till behandling.

Jaha, vi kom in på Folktandvården, Lasse anmälde oss och vi väntade. Efter ett tag kom en kvinna - tandsköterskan Maud - ut och hämtade oss och vi gick vad som kändes som 10 mil till behandlingsrummet. Där satt min tandläkare, hon som jag inte alls litade på för fem öre. Jag satte mig ner i stolen och det brast. Jag grät, tandläkaren frågade hur det var och jag grät lite mer och slängde desperata, bedjande blickar på Lasse. Men han kunde inte hjälpa mig, ingen kunde hjälpa mig då. Det enda han kunde göra var att finnas där, som ett stöd. Han kunde ju inte gärna sätta sig i stolen i mitt ställe, även om jag tidigare hade försökt övertyga honom om att han skulle göra det.

Så drog det igång. Jag avsade mig bedövning, trots att tabletten inte hade hjälpt och jag alltså inte hade något "skydd" mot verkligheten. Men är det något som är lika hemskt som att gå till tandläkaren så är det att ta sprutor, så jag förklarade att jag ville försöka klara mig utan sånt. Tandläkaren och tandsköterskan Maud sa att det nog skulle gå bra, det var ju så ytligt så det skulle nog inte göra ont. De lade mig ner, frågade om allt kändes bra och sen drog vi igång.

Jag tror inte jag behöver gå in på så mycket detaljer om borrandet, sugandet, pillandet och fyllandet, men vi kan väl säga att det faktiskt gick ganska så bra. Visst, det ilade till ibland och det kändes stundtals som att jag aldrig skulle kunna stänga munnen igen, men det gick. När det ilade till tänkte jag bara på hur mycket värre en spruta är, tog ett djupt andetag och blundade. Det funkade! En knapp timme efter vi kom dit så var jag färdig, mina hål var borta. Och det utan bedövning.

Det är just det jag är stolt över. Jag gick dit, trots att tabletten inte hade hjälpt ett dugg och jag fixade inte bara ett hål, som var tanken, utan jag fixade två hål - utan bedövning! Jag bet ihop, insåg att det är bättre att få det överstökat och det gick! Det var inte roligt, men huvudsaken är att jag faktiskt klarade det fast det inte gick enligt planerna. Det är stärkande måste jag säga.

För övrigt så var tandläkaren mycket bättre idag, jag tror den jättemysiga tandsköterskan smittade av sig på henne. Så nu vet jag det, nästa gång jag ska till tandläkaren ska jag fråga efter just dessa två tillsammans. Det blir bäst så.

Nu ska jag fira med tortillas till middag och Chocolate Fudge Brownie till efterrätt. I'm worth it!

torsdag 19 februari 2009

Idealtyper sucks

Webers tre idealtyper för organisationsformer baseras på hans fyra idealtyper för legitimitet, som i sin tur grundas på hans fyra idealtyper för handlande. Weber menar att idealtyper inte existerar i sin rena form i verkligheten, utan är egentligen bara begrepp som utvecklats för sociologiska syften. Istället stämmer verkligheten mer eller mindre överens med dessa idealtyper, eller en blandning av dem. De fyra idealtyperna för legitim maktutövning benämns som traditionell, karismatisk, värderationell och målrationell.

Imorgon ska den här tentan lämnas/skickas in. Vi får väl se om jag lyckas med det. Känns inte så just nu, har en hel del kvar att skriva varav hälften jag inte ens förstår. Spännande?

Tandläkaren imorgon också, mitt vita piller ligger i köket och väntar på mig. Och jag har redan hjärtklappning.

onsdag 18 februari 2009

Inte mycket nytt

Hemtenta och ångest.

Ångest och hemtenta.

Och tandäkare på fredag.

Jippie!

tisdag 17 februari 2009

Hur många hakor har du?

Maken släpade ut mig på promenad ikväll, det var skönt. Gott för kropp och själ om inte annat, takten var rask och luften uppfriskande. Det botade inte mina bekymmer, men det fick mig att tänka på annat en stund, och att känna mig hälsosam i en timme. Alltid något.

När vi var ute började jag frysa om hakan, så till den milda grad att jag till slut inte hade någon känsel i den. Jag gnällde lite om det och då maken svarade var det nära att han åkte på en rak höger.

Jag: Jag har tappat känseln i min haka!
Maken: För att du fryser?
Jag: Ja, för att jag fryser om min haka.
Maken: Vilken av dem?
(Här stirrar jag bara på honom, redo att måtta in ett slag mot käften på honom. Vad jag vet så har jag fan bara en haka)
Maken: (stirrar tillbaka) Du sa väl att du frös om handen?

Härligt med missuppfattningar va?

Väl hemma igen efter promenaden tappade vi upp ett hett bad och tände lite ljus innan vi kröp ner. Det är också sånt som är gott för kropp och själ. En stunds lugn och ro.

måndag 16 februari 2009

Dagens

Humör: Deppig, frustrerad och allmänt nere. Ångestfylld.
Gjort: Pratat i telefon, surfat, käkat frukost och lunch.
Planer: Borde börja med hemtentan, men ska nog scrappa lite först.
Ser på: Inspelningslistan.
Lyssnar på: Tyson som spinner och datorns fläkt.
Läser: Borde läsa kurslitteraturen, men det blir mest bloggar och forum ändå.
Dricker: Vatten i massor.
Äter: Fil och flingor till frukost, överbliven pizza till lunch.
Bästa: Att inte behöva vara i skolan.
Sämsta: Att skriva tenta. Och att vara deppig.
Väder: Någon minusgrad och snöfall. Jag som faktiskt vill ha vår nu.

söndag 15 februari 2009

Livets stora mysterium

Varför är det bara skit på tv på söndagar? Först är det repriser hela dagen, sen är det bara toktråkiga program på kvällen. Helt värdelöst ju. Ikväll klockan 21 får man välja mellan Aktuellt, Trollkarlens hemligheter och Kingdom of Heaven. Det sistnämnda är i och för sig en bra film, men jag har redan sett den. Har den inspelad till och med.

Söndagar överhuvudtaget är i och för sig rätt tråkiga dagar. Idag har absolut inget blivit gjort. Jag har suttit i soffan och skrivit matlista och maken har varit bakis. Ja, det hade tydligen gått lite vilt till igår i alla fall, med tequila och Fia med hutt. Tequila och ex-forsmarkare känns spontant som en dålig idé för övrigt, men verkar ju ha funkat OK i alla fall.

Jaha... Trist dag som sagt.

Medes revansch

Ja, det kan man läsa om här. Och jag måste säga att jag håller med dem som hyllar henne efter ikväll, hon var klockren! Hon har som sagt verkligen gjort ett lyft från förra veckan och har liksom landat i sin roll.

Mede for president!

lördag 14 februari 2009

Internationella juryn

Vad är det för påhitt egentligen? Jag blir så irriterad över denna "jury" som uppenbarligen inte har någon smak alls. Och det hela känns så himla ogenomtänkt och orättvist på något sätt. Som förra veckan, då Caroline af Ugglas tog sig både till Andra chansen och till Internationella-jury-utslagningstävlingen. Varför ska hon få två chanser till för? Och om hon nu tar sig vidare i det ena, hur blir det då med det andra? Verkar ju jätteknasigt.

Och för den delen så borde hon inte vara med överhuvudtaget. Och, jag är ledsen men, Amy borde inte gå vidare efter ikväll. Jag tycker verkligen inte det.

Duell 2

Måns - knappast överraskande - vs Lili & Sussie. Kul! Helt rätt tycker jag. Spelar egentligen inte så stor roll vem av dem som går vidare, men jag tror ändå på Måns. Och lite mer hoppas jag nog på honom också.


Uppdatering: Klart han tog sig vidare. Var det någon som trodde nånting annat?

Duell 1

Nog måste väl H.E.A.T kunna ta Amy Diamond? Kom igen nu svenska folket...


Uppdatering: Ja, såklart de kunde. Amy såg nästan lika lycklig ut hon som grabbarna.

Melodifestivalen

Lördagkväll och jag sitter ensam hemma i soffan med resterande Ben & Jerry's i handen. Mumsigt värre. Maken har jag skickat iväg på födelsedagsfest i Bromma, tyckte han behövde komma ut och umgås med lite roligt folk. Själv roar jag mig med Melodifestivalen, förstås. Svärföräldrarna är på plats i SkeKraft Arena, kan tänka mig att det är rätt bra stämning där. Hur som helst, så här tänker jag kring kvällens program so far:

  • Petra kändes säkrare redan från början ikväll, skönt.
  • Hennes klänning är hur vacker som helst. Gimme!
  • Det hördes att Måns är favorit när Mede gick igenom vilka som ska tävla ikväll. Jubel så att taket lyfte, nästan.
  • Lili & Sussie är först ut. Kläderna är inte mycket bättre nu än då.
  • Låten var ju rätt catchy i alla fall, och får väl klassas som äkta schlager.
  • Lasse Lindh. Jippie, en ny Håkan Hellström. Precis vad världen behöver. Inte.
  • Jennifer Browns var låt hur bra som helst. Och hon är så snygg ikväll.
  • H.E.A.T! Lite hårdrock är alltid trevligt i Melodifestivalen. Bra låt faktiskt, I like it.
  • Nej nej nej Markoolio! Men det var rätt söt setting.
  • Amy är säkert jätteduktig, men jag tycker fortfarande att hon är för ung.
  • Småkakor och bönor smakar fint, mer country åt Melodifestivalen.
  • Måns var klockren som vanligt. Skön show, snygg dans. Helt OK låt.
Jag hoppas att H.E.A.T och Måns går vidare direkt. Cookies & beans och Jennifer Brown kan gå till Andra chansen. Vad tycker ni?

Direktrapportering från Aftonbladet finns här.

fredag 13 februari 2009

Bästaste älsklingen

Min älskling är bäst!

Här har det firats Valentine's en dag för tidigt, eftersom vi ska på födelsedagsfest imorgon. Så maken bestämde att han skulle laga en mysig överraskningsmiddag, och jag fick inte ha något med det att göra. När han kom hem efter jobbet idag stängde han in sig i köket en timme eller så, medan jag fick sitta i soffan och titta på tv.

När han kom ut därifrån serverade han en underbar middag med quesadillas till förrätt, fajitas till varmrätt (jag som älskar texmex!) och - nu kommer det bästa - till efterrätt slängde han fram en halvliter Ben & Jerry! Mmm, min favoritsmak dessutom - Chocolate Fudge Brownie.

Så nu är jag mätt och belåten och sitter med ett glas vin i handen. Life is good sometimes. Really good.

Let's Dance

Fredag och Let's Dance. You know the drill by now. Here we go!
  • Spöktema? Tja... Varför inte?
  • Cool klänning på Jessica. Fast nånting med den är inte helt rätt. Eller är det håret som inte stämmer? Eller kombinationen? Nånting är det i alla fall.
  • Davids kläder är helt rätt – Greve Dracula!
  • Niklas var mycket bättre ikväll.
  • Jeanettes halsband var riktigt läckert.
  • Vill ni ha en helt egen spökfångare? Gå in på tv4.se.
  • Maria är tjurig som få. Vad är det med henne?
  • Kitty har aldrig varit så bra stylad. Vilket ju säger en hel del...
  • Vals funkade rätt bra för henne faktiskt.
  • Härligt med mycket färg på Elisabet!
  • Vilken cool ”tant” hon är.
  • Jag skulle verkligen vilja dansa med Tobias någon gång. Han ser ut som en galning, men dansar som en gud.
  • Det ser ut som att Elisabet måste kämpa för att hålla huvudet uppe, har ni tänkt på det?
  • Har Tony blivit en snäll gubbe? Maria har dock inte förändrats. Jag tyckte inte att det var så dåligt.
  • ”I valsen är man inte naken. Man är ju två som håller på”. De två meningarna efter varandra blir ju lite... Skumt?
  • Läcker klänning Maria hade. Men är hon gravid igen?
  • George lyser av osäkerhet. Men dansar ändå bra ikväll - nedsläppet från lyftet var riktigt snyggt.
  • Jag tror George startade ett krig mot Tony med kommentaren om män vs fjollor.
  • Marias (som dansar med CJ) dräkt var riktigt läskig, ungefär lika läskig som CJ's försök till dans.
  • Laila var lika snygg som vanligt.
  • Valsen var snygg den också.
  • Ena sekunden är det för lite koreografi, i andra sekunden är det för mycket koreografi. What to do?
  • Det är tydligt att det är skillnad på folk och folk, och kritik och kritik.
  • Magnus imponerar varje vecka, men den här veckan var han rätt stillastående tycker jag. Hans bröst dansade mer än fötterna.
  • Bra show dock.
  • Annika var sötast ikväll.
  • De fick förvånansvärt höga poäng. Tyckte det var rätt trist faktiskt.
  • Är Let's Dance redan avgjort? Finns det några som kan hota Morgan och Helena?
  • Helenas klänning var läcker.
  • Återigen, det är skillnad på folk och folk, och kritik och kritik.
  • Jessica såg inte lika gravid ut ikväll?
  • Snyggt dansnummer av Daniel da Silva och alla andra dansare.
Försöker komma fram till vem som är min favoritdansare. Tror jag väljer Daniel da Silva bland killarna och Annika Sjöö bland tjejerna. Blonda Tobias och Jeanette kommer på andraplatserna. Vem/vilka är din/a favorit/er?

Mitt hus

Nu är mitt fina drömhus sålt. Men inte till oss, tyvärr. Sista budet jag hann se var 1735000kr, inte gratis precis - men ett ruggigt bra pris för en sån gård.


Suck.

Fredagen den trettonde

När jag började göra mig i ordning för att åka iväg på dagens anställningsintervju slog tanken mig. Det är fredag den trettonde. Om något kan gå fel så kommer det göra det, kanske borde jag ta till med lite tidsmarginal och ta ett tåg tidigare än jag tänkt? Jag slog bort tanken och fortsatte som planerat. När det var dags att gå ner till bussen gjorde jag det i vanlig ordning, och väntade. Och väntade. Och väntade lite till. Snart inser jag att bussen inte kommer att komma, och om den kommer så kommer jag i alla fall att missa bussen - och antagligen komma försent till intervjun.

Lätt panikslagen ringer jag Lasse, i hopp om att han ska kunna möta mig på stan och skjutsa mig till endera Södertälje Syd eller till hamnen, så att jag hinner med något av tågen. Inget svar. Ringer igen. Inget svar. Jag ringde sammanlagt 10 gånger tror jag, på båda numren han har. Men inget svar. Jäkla skit! Så jag gjorde det jag kunde, väntade på nästa buss och tog den, och kom så med tåget 58 minuter innan jag skulle vara på intervjun klockan 14.00. Kommer ju aldrig gå. Varför gav jag inte mig själv lite tid att spela på?

13.46 rullar pendeltåget in på Centralen och jag slänger mig av och springer - så fort jag bara kan i högklackat - mot tunnelbanan. 13.50 sätter jag mig på tunnelbanan och 13.56 kommer jag fram till KTH. Samma visa - jag slänger mig av tunnelbanan, kastar mig uppför trapporna och springer tills jag kommer fram till rätt gata. Klockan är 13.58. Tar ett par djupa andetag, går de få metrarna in på gatan som behövs för att komma till StudentConsultings dörr och kliver in.

Då inser jag att jag glömt bort vad hon hette, hon som jag skulle träffa. Vilken stjärna jag är! Anmäler mig i receptionen, säger att jag ska träffa någon som heter typ Magdalena, blir rättad - hon heter Mathilda - och sätter mig ner för att vänta. Vem tror ni visar sig vara sen? Jo hon som ska intervjua mig! Där sitter jag och pustar, frustar och är andfådd helt i onödan alltså, men det är ju såklart aldrig kul att vara sen själv. Sex minuter senare kommer hon i alla fall och hämtar mig och vi går till ett litet intervjurum.

Intervjun gick bra, tror jag. Det kändes så i alla fall. Det känns som att jag är helt rätt för det här jobbet, som butiksmedarbetare på Plantagen i Södertälje och Slagsta. För det första så har jag ju en hel del erfarenhet inom butiksbranschen, för det andra så bor jag bra till och för det tredje så älskar jag Plantagen! Så nu håller vi tummarna och väntar till i mitten på nästa vecka. Gott.

torsdag 12 februari 2009

Ekonomiska idioter?

Sitter och kikar på Lyxfällan. Det är verkligen skrämmande, verkligen. Hur kommer man på idén att lösa smslån med smslån? Hur kan man på en månad skaffa sig 33000kr i lån, som man sedan måste lösa med 40000kr? Och hur, HUR, kan man ha 700000kr i lån utan att ha några som helst tillgångar och kapitalvaror? Helt sjukt!

Nu menar inte jag att vi alltid har världens bästa ekonomi, men vi har alltid pengar över, vi har inga onödiga lån/krediter och vi kan spara varje månad. Självklart är vår ekonomi inte lika bra som när jag jobbade, men den är bra mycket bättre än en del andras (tydligen) och vi har hela tiden så att vi klarar oss.

Jag vet faktiskt inte hur jag ska reagera på sådana människor som hamnar i den situationen som gör en "berättigad" att vara med i Lyxfällan. Visst, jag kan inte låta bli att tycka synd om en del – som ikväll t ex – men samtidigt kan man ju inte komma undan att de faktiskt satt sig i den situationen själva.

Ekonomiska idioter?

Mera jobb!

Wohoo, jag har bokat in en till intervju! Så nu har jag två jobbintervjuer på två dagar, det känns ju helt OK. Student Consulting imorgon och Proffice på måndag. Intervjun på Proffice skulle bara vara en snabbintervju, jag har ju redan varit där på intervju förut och jag är ju faktiskt redan anställd av Proffice.

Ledbruten

Är helt färdig idag, kroppen värker och ögonlocken är tunga som bly. Speciellt händerna och handlederna har farit illa av att slänga massa tunga buntar med reklamblad omkring mig, fram och tillbaka mellan lastpallen och mataren. I natt kunde jag inte somna för att det värkte i nacke, axlar, rygg och armar, men framför allt krampade mina händer på ett läskigt vis. Det gör de fortfarande om jag rör mig på ett visst vis. Läskigt. Jag väckte till och med Lasse när jag kom och la mig, trots att han sov så sött. Men det är väl svårt att sova när frugan ligger och kvider av smärta och trötthet. Det är tufft att jobba på tryckeri!

En positiv sak som hänt idag är att Student Consulting har ringt upp mig angående ett extrajobb jag sökt genom dem, så nu ska jag på jobbintervju för ett uppdrag på Plantagen imorgon! Ska bli jätteroligt, får jag det så får jag ju in ännu lite mer pengar. Och butiksjobb är ju nånting jag kan, och att få jobba på Plantagen måste ju vara jätteroligt, vandra omkring där och lukta på blommorna liksom.

Ni får hålla tummarna imorgon klockan 14!

Smärta

Pust, stön, stånk!

Den som får reklam med sin morgontidning imorgon ska vara jääävligt glad och tacksam för den, och tänka på den stackars människan som har sett till att reklambladet har hamnat där - dvs tänk på mig! Ikväll/i natt har jag och en till sett till att 163000 (!) annonsblad från IKEA har kommit med diverse olika tidningar.

Min kropp värker på ett sätt den aldrig gjort förut. Trodde inte det kunde värka så i kroppen.

Sova...

onsdag 11 februari 2009

Ledig?

Från och med idag och nästan två veckor framåt behöver inte jag infinna mig i skolan. Nästa lektion är inte förrän måndagen den 23/2, då vi börjar en ny kurs. Så skönt! Men ni ska ju inte tro att jag får ligga hemma och lata mig och pilla i naveln, nej, från och med fredag och en vecka framåt är det dags för hemtenta. Och så ska jag ju jobba ikväll, och förhoppningsvis någon mer dag. Men ändå, det är så skönt att inte behöva åka till skolan.

Fick för övrigt godkänt på min senaste hemtenta, den i personlighetspsykologi. Gissa hur skönt det känns då!? Speciellt med tanke på att jag inte ens hann läsa igenom den från början till slut innan jag lämnade in den. Så nu har jag klarat 3 tentor av 3 möjliga. I'm proud.

Första passet

Ikväll ska jag iväg och jobba mitt första pass på extrajobbet. 22.30-02.30. Känns lite läskigt, nervöst och pirrigt. Har aldrig varit där, känner ingen, vet inte vart man går in ens. Men det löser sig säkert. Tydligen är det jag och en kille som heter David som ska extrajobba inatt. Han har jobbat där en hel del förut, så han skulle visst ta hand om mig och lära mig allt han kan på 10 sekunder. Känns ju tryggt.

Har ägnat dagen åt att söka fler extrajobb, känner att jag inte kommer få ihop tillräckligt med pengar på bara det här stället. Så nu har jag väl sökt typ 10 jobb till, får se om det ger någon utdelning. Hoppas. Sen ska jag nog ta och göra en rensning här hemma och lägga ut saker på Tradera, det brukar ju vara det första tipset man får på olika forum när man vill tjäna några extra kronor. Och många bäckar små...

Gordon Ramsay

Där har vi en kock som verkligen gjort sig ett namn, och som vet hur man håller intresset för honom uppe. Hur många programserier har han gjort egentligen? Den elake kocken, The F word, Hell's Kitchen och nu Cookalong Live. Han är verkligen överallt.

Min personliga favorit är Den elake kocken. What's yours?

tisdag 10 februari 2009

Back in the hood

Så var vi hemkomna till Södertälje då, efter en underbar och härlig helg på hemmaplan. Ja, hemmaplan. Skellefteå är faktiskt hemmaplan för mig, det är där jag känner mig hemma i hela kroppen och själen.

Hemma...

Det är lite tudelat det där med att komma hem, för det är ju naturligtvis jättekul och mysigt att träffa alla, men man går ju omkring med ständigt dåligt samvete för att man inte hinner med alla så mycket som man vill. Och man hinner inte med alla ens. Trist, men samtidigt så kan man ju inte flänga runt som en galning heller. Lite myspys och tid att njuta måste man ju få ha?

Det var mycket snö. Häcken syns knapp.

Shopping och middag med (svär-)föräldrarna i fredags, fika med Åsa, husvisning och take-out-middag hos Fredrik och Sara i lördags och ännu en middag fast hemma hos Ulf och Jenny i söndags. Camilla och Mattias var där också. Ja, vi har då varit sysselsatta till max mest hela tiden.

Promenad längs älven.

Under shoppingturen köpte jag mig ett par riktigt snygga och sköna vinterskor, något jag desperat behövde. Åkte upp i gympaskor, men insåg ganska snabbt att 1 meter snö + -20°C + gympaskor = dåligt val. Ett par Salomon blev det, för halva ordinarie pris! Hann med lite kändis-spotting också, sprang förbi Jonathan Hedström som var på CK och fikade. Han är visst hemma en sväng och passar på att träna med AIK under tiden.

Mycket snö som sagt. Då behövs ordentliga skor.

Middagen hemma hos Fredrik och Sara var jättemysig, hann gosa lite med stora pojken Lukaz innan han gick och la sig och efter det hade vi en trevlig vuxenkväll med massa prat, Melodifestivalen och Fredriks goda tobleronesås med vaniljglass till till efterrätt. Precis så som en lördagskväll ska spenderas, i goda vänners lag och med massa onyttigt gottgott.

Lukaz hade blivit så stor!

Huset var för övrigt underbart, jag önskar så att vi kunde köpa det. Lasse hade nog velat ha det han också, men han är ju mycket försiktigare i sitt sätt att uttrycka sig än vad jag är. Men nu är vi nog bra sugna på att flytta hem båda två. Alternativet att läsa ihop till en kandidatexamen på egen hand växer mer och mer i mina ögon. Måste bara prata med någon som verkligen kan det där först, så jag inte gör något tokigt. Men snart så, kanske...

Solnedgång i Bergsbyn.

Nu ska jag fixa lite käk, återkommer senare.

fredag 6 februari 2009

Otippat

Här sitter vi i soffan, det är reklampaus och reklamen för Billys Skyscraper Pizza visas. Ni vet den med en kille som dansar omkring i köket och där låten Smile av AtomicSwing spelas. Helt plötsligt utbrister svärmor:

Är det Wannadies eller?

*Fniss* Jag höll på att sätta vattnet i halsen! Rätt otippat att svärmor ens visste om att det fanns ett band som heter Wannadies, och ännu mer otippat att hon skulle komma på och gissa på att det var Wannadies som sjöng den låten.

Let's Dance

Fredag igen och det innebar ju sambakväll på TV4. Vissa klarade det bättre än andra, så mycket kan man väl ändå säga? Här kommer kvällens iakttagelser.

  • Carin da Silva passar bättre som dansare än hallåa.
  • Jessicas stylist har hittat ett vinnande spår.
  • Jessica måste ju vara gravid?
  • Magnus är förvånansvärt rörlig, karln kan skaka rumpa!
  • Tony bryr sig inte ett dugg om dansen när det kommer till Magnus - tajta byxor, tajt tröja och rumpskak, sen ser Tony bara hjärtan runt Magnus.
  • Maria Öhrman såg ut som ett troll.
  • Mojje och hans tjej har äktenskapstycke - de har samma frisyr och hårfärg.
  • Niclas är nog allt lite kär i Jeanette.
  • Vilken fågel bestod Jeanettes klänning av? (Makens kommentar)
  • Jeanettes klänning var hur läcker som helst, och hela hon är otroligt vacker.
  • Dansen var tyvärr inte lika bra som klänningen, inte från Niclas sida i alla fall.
  • Kitty tog återigen hem priset för gräsligaste klänning.
  • Juryn - sånär som på Tony - var fulla när de poängsatte Kittys dans.
  • Kitty dansar som Hellström sjunger - dåligt! (Makens kommentar)
  • Carl-Jan ser ut som en jättebebis.
  • Stelare än Carl-Jan kan ingen vara...
  • ...förutom möjligtvis Hasse. Tyvärr.
  • Hasse Aro är en riktig mysfarbror.
  • Charlottes byxor ger jag inte mycket för, men hennes linne skulle jag gärna ha på dansgolvet.
  • Kul att se lite ben på Elisabet, hennes klänning var riktigt snygg! Me want.
  • Håret på ovanstående var också otroligt fint, hon passar klart bättre i uppsatt hår.
  • Maria hade string under sin blåa franskreation. Det visade hon på första danssteget.
  • Jag vill inte se Marias rumpa, ben eller armar - det är bara ben och skinn!
  • George har legat i... Med barnproducerandet alltså.
  • Morgan kan verkligen röra sig, oavsett om det är "stelt" som i slowfox eller skaka rumpa som i samba.
  • Helenas jeansdress var ju förjäkla läcker.
  • Laila kan skaka rumpa hon också...
  • Jag vill ha Lailas skor, älskar rem-skor!
  • David sammanfattade juryn rätt kul (och bra): Ni är så deppiga!
Bäst ikväll var återigen Morgan, följd av Laila och Magnus. Tycker jag i alla fall. Vad tycker ni?

Prisa gud!

Eller Abercrombie & Fitch.

Metro skrev idag i en artikel att flera internationellt kända klädkedjor letar lokaler för att kunna etablera sig i Sverige, detta för att svenskarna anses vara trendkänsliga och trendsättande. Bland dessa klädkedjor finns två av mina absoluta favoriter - Abercrombie & Fitch och Forever 21. Åh, vilken lycka om de verkligen öppnar butiker här i Sverige!

Och åh så dyrt det kommer bli...

Det är vinter!

Japp, då är vi på plats! Jag gjorde helt klart en missbedömning när jag oroade mig för flygresan och trodde att det var den som skulle ställa till vår hemresa. Det visade sig vara resan från Umeå till Skellefteå som var den svåra biten.

Att resa med min make är verkligen ett ultimat test för mitt kontrollbehov och min stressnivå. Igår hade vi kommit överens om att vi skulle åka 17.36 hemifrån och att Lasse skulle vara hemma i god tid för det, eftersom han skulle hinna packa och sånt. 17.10 kommer han in genom dörren. Vi hade alltså dryga 20 minuter på oss innan vi var tvungna att gå ner till bussen. Han packade ihop sina grejer och var väl egentligen klar för avfärd 17.25, men se då skulle han bara fixa en liten grej med datorn. Jaha, tjena!

17.33 slänger vi oss ut genom dörren - jag i form av ett åskmoln eftersom jag upprepade gånger talat om för honom att vi har bråttom - och vad händer? Jo, precis när vi rundar husknuten så svischar bussen förbi. Jippie! In, vänta på nästa buss och även denna gång fick jag tjata lite på maken för att han skulle släppa datorn och följa med mig ner till bussen. Vi hann. Sätter oss på pendeltåget, en kvart senare än vad som var tänkt, och det är naturligtvis försenat. Men, på något mirakulöst sätt anländer det ändå i tid inne på Centralen, 18.48. 12 minuter tills flygbussen går.

Skyndar oss in på Cityterminalen och ställer oss i kö på Pressbyrån för att köpa en varsin t/r-biljett till Arlanda. Lasse först, och kvittorullen i kassan tar slut. Suck! Kollar på klockan - 7 minuter kvar. Kassören byter rulle och börjar om från början, Lasse får sin biljett och så småningom även jag. Skyndar oss till utgången. 19.00 sitter vi på bussen - skönt! Men, självklart finns det ett men, bussen åker inte iväg i tid. Jag sitter alltså på helspänn i 40 minuter, den tid det tar för bussen ut till Arlanda. 19.42 kom vi fram till terminal 4. 19.45 stängde incheckningen. Jag kan lugnt säga att vi var de sista att checka in.

Men andan i halsen tog vi oss uppför trappan till säkerhetskontrollen, där jag - naturligtvis - får förklarat för mig att min ansiktsvattenflaska är på 200ml, dvs alldeles för stor. Suck, jag tänkte ju bara på att om den gick ner i min enliterspåse så var det lugnt. Men självklart inte. Jag vet ju det här, egentligen. Så, jag fick se kontrollanten slänga flaskan i soporna, eller helt enkelt 60 kronor. Rätt ner i soporna. Inte mycket pengar, men när precis allt strulat under hela eftermiddagen, då är det faktiskt inte roligt längre.

Jaja, vi kom på planet, flygresan gick som den skulle - även om vi inte fick sitta tillsammans - och vi landade exakt enligt tidtabell. Perfekt! Det var -7 grader och lätt snöfall i Umeå, ljuvligt. Långa, djupa andetag. Nästan hemma. Anders (makens bror) kom och hämtade oss och sen körde vi hem honom till sig för att sen låna hans bil resten av vägen till Skellefteå. Och som sagt, det var den här biten vi egentligen skulle ha oroat oss för. Det var becksvart - såklart - och det snöade. Det var dock inte ett problem till en början, utan det var snöröken som bildade väggar längs vägen. Men, ju längre vi kom desto mer började det snöa.

När vi hade ungefär halva vägen kvar till Skellefteå vräkte det ner. Verkligen vräkte. Och blåste. Och så snörök ovanpå det förstås. Jag överdriver inte om jag säger att vi inte såg mer än max ett par meter framför bilen, sen var det en vit vägg. När vinden tog i och blåste upp snö från dikena, ja då var det som att köra i vit målarfärg. Helt ogenomträngligt. De sista två milen kändes det som att Lasse tvingades köra på chansning, för det fanns ingen möjlighet att verkligen se vart vägen gick. Fy fan. Vilken mardröm alltså.

När vi så äntligen, efter drygt två timmars kämpande, kom fram till Bergsbyn såg vi hur mycket snö det verkligen var. Plogvallarna här inne på kvarteret är minst 1,5 meter höga, och inne på tomten ligger täcket minst 1 meter tjockt. Helt sjukt! Men, det ska jag erkänna, jag älskar det! Jag älskar snö, ju mer desto bättre, förutom när man är på vägarna.

Så nu när vi äntligen är framme, kan jag inte göra annat än att njuta. Av snön. Av kylan. Av luften. Av att vara hemma.

torsdag 5 februari 2009

Snart dags

Det börjar dra ihop sig, om tre timmar är det dags att ta pendeltåget in till Centralen för att sen ta bussen ut till Arlanda. Snön yr utanför fönstret här hemma i Södertälje, men enligt uppgifter så bokstavligen vräker snön ner hemma i Skelet. Hoppas verkligen att det inte blir något strul med resan, att planet till Umeå blir försenat - eller ännu värre inte kan åka upp överhuvudtaget. Då vet jag två personer som kommer bli både ledsna, arga och grymt frustrerade. Men happy thoughts, klart det ska gå bra...

1000!

Nu har jag haft exakt 1000 unika besökare sen jag la in min statistikkoll-grej på sidan. Dvs jag har haft 1000 unika besökare på lite drygt en månad - häftigt!

Igår var jag och dejtade med kära lilla Lotta, det var som vanligt jättemysigt. Fick mina fina kläder från Abercrombie & Fitch och sedan gick vi till Coffeehouse by George och käkade lite macka och kladdkaka, och drack smoothies (skitäcklig iofs). Som vanligt pladdrade vi på utan någon som helst koll på klockan och helt plöstligt hade drygt 2 timmar gått och det var dags att åka hem. Så skönt det är att ha någon som man står sådär nära, som man kan prata om allt mellan himmel och jord med och som man alltid kan lita på till 100%.

onsdag 4 februari 2009

Tack!

Tack för positiv feedback, det är alltid roligt att få :-) Är själv barnsligt nöjd med layouten nu, men ni ska bara veta hur jag slet för att få till headern! Yeez...

Snart dags att bege sig iväg mot skolan och en två timmar lång föreläsning. Grupprocesser heter den. Säkert jätteintressant. Imorgon har vi sista föreläsningen på den här kursen och på tisdag har vi ett avslutande seminarium, sen kommer tentan ut nästa fredag. Känns jättekonsigt. Känns som att kursen inte ens har börjat, och så är den snart slut! Jag har liksom inte ens hunnit få mina kursböcker, men de borde dyka upp idag. Går resten av terminen lika fort, ja, då är det snart sommar kan jag säga. Skönt.

Imorgon åker vi hem till Skellefteå, det ska också bli skönt. Jäkligt skönt faktiskt. Umgås med vänner och familj, strosa runt på stan och bara njuta av lugnet. Och så ska vi på husvisning förstås - plåga oss själva lite. Har längtat upp som en galning nu de senaste veckorna, och äntligen är dagen nästan här. Om vi kommer upp det vill säga, enligt väderrapporterna ska det ju bli en mindre snöstorm uppåt kusten imorgon, så vi får väl se om planet kan landa. Men det ska nog inte vara några problem tror jag. Bara roligt med snö!

Hej mitt vinterland, nu är jag (snart) här...

Nehepp, nu måste jag skynda mig ut till bussen!

tisdag 3 februari 2009

Nytt!

Ny design på bloggen!

Vad tycks?

Apropå barn

De flesta småbarnsföräldrar kan nog vittna om att man knappast blir rik (på pengar) av att skaffa barn och att vara föräldraledig, men man kan ju göra som den här mamman och skaffa åtta stycken på en gång - då kan man tydligen tjäna deg!

Undrar vad som driver en till att skaffa så många barn samtidigt, och speciellt när man redan har sex barn? Räcker inte de sex barnen? Måste man verkligen ha fjorton stycken?! Hur har hon egentligen tänkt att hon ska räcka till till alla barnen? Känns som att kvalitetstid med vart och ett av barnen - och egentid för den delen - flyger all världens väg.

...och en till!

Men tänka sig alltså, vad är detta?! Nationella vi-ska-ha-barn-veckan?! Nu har ännu en person talat om att barn är på väg. Suck, pust, stön. Den här gången är det dessutom ett ex som ska bli pappa, och ja, av någon konstig anledning så känns det lite extra mystiskt. Faktiskt.

Första exet som skaffar barn... Kanske känns det konstigt för att jag alltid trott att jag skulle hinna före med barn? Speciellt före den här killen faktiskt, trodde aldrig i mitt liv att han skulle skaffa barn före 30. Men nu ska han alltså det. Wow. Helt ofattbart.

Nåja, grattis till Martin och hans Malin som ska ha barn i april! Hoppas allt går bra att ni får ett friskt, rosa knyte att mysa massor med.

Men jag blir knäpp. Ska verkligen alla ha barn nu?

P.S Uppe i minst 11 barn nu, helt sjukt.

måndag 2 februari 2009

Vad måste alltid finnas?

Läste en tråd på FamiljeLiv där frågan "Vad måste alltid finnas i ditt kylskåp/skafferi/frys?" diskuterades. Så, naturligtvis började jag fundera på det - vad måste jag alltid ha hemma? Här kommer min lista.

Kylskåp
  • Filmjölk
  • Sylt
  • Falukorv
  • Parmesan
  • Ägg
Skafferi
  • Pasta
  • Buljongtärningar
  • Rågi/Havre
Frys
  • Glass
  • Bacon
Fast måste och måste egentligen, det vet jag inte... Jag föredrar att ha dessa saker hemma och har det nästan alltid, för om jag har dem så klarar jag mig länge och väl.

Vad måste du ha hemma?

Matmuffins

Snubblade över ett recept i Lindas blogg, ett recept som jag bara var tvungen att testa. Så idag gjorde jag matmuffins fyllda med fetaost och soltorkade tomater - mums! Fyllningen kan ju varieras i all oändlighet egentligen, men - som man kanske kan lista ut genom att titta på gårdagens och dagens middagar - jag älskar just soltorkade tomater och fetaost!

6-8 stora muffins:
1 1/2 dl vetemjöl
3 dl grahamsmjöl
1 1/2 dl havregryn
3 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
2 ägg
3 dl naturell yoghurt (eller filmjölk om man önskar det)
1/2 dl olja eller smör (+ till ev smörjning av plåt)
1 msk honung eller ljus sirap
Ev. 2 msk mjukost av valfri smak

Fyllning:
1/2 rödlök
100 g äkta grekisk fetaost
5 soltorkade tomater
10 svarta och/eller gröna oliver
4 tsk olja från de soltorkade tomaterna

Sätt ugnen på 225 grader. Blanda det torra för sig. Se till att bakpulvret fördelas jämt. Vispa äggen lätt och tillsätt yoghurt, olja, honung/sirap och osten. Rör ner det i mjölblandningen. Blanda fyllningen i smeten och fördela jämt i stora muffinsformar. Grädda mitt i ugnen i 20-25 minuter. Låt svalna på galler. Goda att servera till soppa eller sallad.

Jag skippade rödlöken och oliverna, men som sagt, det blev mumsigt ändå! Spring och köp ingredienserna och sätt igång och baka till morgondagens middag.

Snökaos

London och snö är knappast något man förknippar med varandra, men idag har det tydligen öst ner vita flingor över London. Självklart skapar det kaos - skolor som stänger, bussar som slutar gå, bilar och flygplan som ligger i dikena - ja, sånt som händer när det händer oväntade saker. Lite värre än när liknande snöoväder drar in över Stockholm, men inte mycket värre.

Nu börjar det dra ihop sig till hemresa, äntligen! På torsdagkväll tar vi planet upp till Umeå och anländer sedan med buss till Skellefteå vid midnatt. Ska bli så underbart skönt med några dagar i lugnet. Inte så mycket inplanerat än, men det brukar på något sätt bli fullt upp ändå. Husvisning ska vi på i alla fall, ett helt underbart mysigt hus som jag så gärna vill köpa. Synd att den möjligheten inte finns just nu. Vi kan ju inte gärna köpa ett hus och sen låta det stå i 1-2 år, vart ska vi få pengarna ifrån liksom? Men drömma går ju...

Apropå snö förresten, det verkar inte som att vi kommer få så många soltimmar medan vi är uppe, enligt prognoserna ska det vara mulet, snöa och vara runt -10°C hela helgen. Men, vad gör väl det - egentligen?

söndag 1 februari 2009

Middagstips

Om ni vill ha äta något gott till middag kan jag rekommendera det vi gjorde ikväll:

Köttbullar fyllda med soltorkade tomater och fetaost, stekta och sen kokta i hemmagjord tomatsås. Till det ett riktigt gott och fluffigt potatismos.

Japp, jag vet. Det vattnas i munnen bara man läser det.

Jäkla skit!

Ännu en lång dag då frustrationen slagit klorna så djupt i mig att jag tycks bli handlingsförlamad. Jag hade tänkt scrappa idag, men det satte skrivaren stopp för. Tydligen funkar inte iPhoto och vår MP610 så himla bra ihop, för ut kommer det jättegryniga bilder - trots att bilderna ser så fina ut så i iPhoto. Trist. Inte så roligt att scrappa när man inte har några roliga bilder att scrappa med.